Unge Simon 'Ø' Østergaard blev helten, da Nørre Djurs HK fredag aften besejrede Brabrand med 19-18.

Unge Simon 'Ø' Østergaard blev helten, da Nørre Djurs HK fredag aften besejrede Brabrand med 19-18.

3. division håndbold:

'Magic Ø' scorede sejrsmålet 59:58 i ægte Fight Night

Jublen var på Balkan-niveau, men glædestårene ultralokale i minutterne efter, at Nørre Djurs HK fredag aften hjemme i 'hulen' besejrede topholdet Brabrand med 19-18

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HKs holdleder Jakob Lunøe havde svært ved at sove natten til lørdag. Adrenalinen pumpede stadig i blodet efter fredagens tætte og dramatiske opgør i Nørre Djurs Hallen, hvor Glesborg-klubbens flagskib i herrenes 3. division fik nyt liv i bunden af rækken, da det lykkedes at hive en kneben 19-18 sejr hjem over oprykningskandidaterne fra Brabrand.
"Jeg og mange andre havde svært ved at holde tårene tilbage, da 'Ø' blot to sekunder før tid studsede bolden mellem benene på målmanden og scorede til 19-18," fortæller en lykkelig Jakob Lunøe.
Otte sekunder før 'Ø', der står som 'Simon Østergaard' i telefonbogen, bragte Nørre Djurs Hallen i ekstase, præsterede den debuterende U18 målmand Kasper Hansen at klare et forsøg fra en Brabrand spiller, der var brudt igennem i Nørre Djurs HKs højre forsvarsside.
Fra en hurtigt opfattende Kasper Hansen gik bolden i ekspresfart via Anders Olsen og Mikkel Eriksen videre til en kontra-løbende Simon Østergaard, som var 'cold as a welldiggers ass' (kold som en brøndgravers røv), da han skulle afslutte nærmest på sekundet. 
 

Mange lige til lazarettet

Nørre Djurs HKs spillere, ledere og trofaste hjemmepublikum måtte trække på det meste af følelsesregistret undervejs i den timelange kamp.
Inden kampen var Anders "Missil" Olsen særdeles tvivlsom, fordi han under træningen op til kampen havde fået trykket en ribben. Det lykkedes med en bandage - han hev den af i pausen - at få ham lappet sammen, og det var også påkrævet, for Olsens missiler var med til at vælte topholdet fra den aarhusianske forstad.
Seks mål kom der fra hans varme højre arm.
Efter blot 45 sekunder var lynhurtige Henrik Elkjær på nippet til at gå ud, fordi hans dårlige knæ, som tidligere er blevet korsbåndsopereret, fik et vrid, så 'Lucky Luke' måtte humpe sig igennem resten af opgøret.
"Jeg kunne ikke tillade mig at gå ud, sagde Elkjær til mig efter kampen. I dag kravler han rundt hjemme i sit hus," fortæller Lunøe.
Mikkel Eriksen fik efter et kvarter en fiberskade i det ene baglår, men også han gennemførte resten af kampen på humpende manér.
"Vi måtte smide ham frem i en 5:1 opstilling i forsvaret, så han kunne gøre fyldest ved at skygge Brabrands bedste," fortæller Lunøe.
Målmand Dennis 'Søvnig" Johansen slog i et redningsforsøg i første halvleg sit haleben så meget, at han flere gange appellerede til bænken om at måtte komme ud.
"Det fik først lov til to minutter før tid, og så havde vi heldigvis Kasper Hansen, der aldrig vil glemme sin debut som divisionsspiller," forsikrer Nørre Djurs HKs engagerede holdleder.

Fight Night

Nørre Djurs HK fik en lidt slatten start på det vigtige opgør, hvor en sejr kunne bringe hjemmeholdet over nedrykningsstregen i det tætte spil i bunden af 3. division.
"Vi var bagud med 8-5 fem minutter før pausen, men så fik Anders Olsen lukket op, og vi kunne gå til halvleg med masser af optimisme kun bagud blot 9-8," fortæller Lunøe.
Efter pausen fortsatte Anders "Missil" Olsen med at leve op til sit kælenavn. Det ændrede stillingen til 11-10 i hjemmeholdets favør, før Brabrand brød tilbage og med tre scoringer bragte sig på 13-11.
"Vi var nede med minus 2 mål til fem minutter før tid, hvor vi kom på 18-18, og der blev en lang stillingskrig til 'Ø' scorede sejrsmålet," afslutter Jakob Lunøe fortællingen om en bevæget aften i Glesborg, hvor et hjemmehold, der ikke ville give sig, løb med den endelige belønning.
"En fantastisk holdindsats af drengene og en forløsning for os alle efter, at vi i lang tid har gået og været lidt trætte af vores situation i bunden," siger Lunøe.
"Vi er slet ikke reddet endnu, men spillerne har i de to sidste kampe mod de to tophold vist, at de har klassen til 3. division. Det skal vi huske at minde hinanden om før de sidste fem kampe, men uden at vi af den grund bliver for overmodige."
Nørre Djurs HK har nu 14 dages kamppause til at få de mange skadede spillere lappet behørigt sammen til de sidste fem spillerunder.
24. februar kommer Viby på besøg i 'hulen' klokken 18. Det kan kun blive spændende på ny.
Klik her og se stillingen:
www.dhf.dk/Turneringer-Og-Resultater/forening-soegning
 
 
 

Kampfakta: Nørre Djurs HK - Brabrand 3. division herrer Spilledato: Fredag 8. februar 2013 Spillested: Nørre Djurs Hallen Resultat: 19-18 (8-9) Scorekort Nørre Djurs HK: Anders 'Missil' Olsen 6 Simon 'Ø' Østergaard 5 Mikkel Eriksen 3 Henrik Pedersen 2(1) Henrik Elkjær 1 Andreas Aagaard 1 Martin 'Bondemanden' Jensen 1 I øvrigt: - Spillende træner Karsten Andersen koncentrerede sig udelukkende om at coache fra bænken sammen med sin kompagnon Per Thomsen. - Martin 'Bondemanden' Jensen var fast med på stregen i angrebsspillet, medens hardhitteren Rasmus Bording brugte energien i forsvaret. - Skiftet 'Bondemanden' - Bording var en del af taktikken og et modtræk over for Brabrands 3:2:1 forsvar. - Rene Høyer var også med i truppen - Unge Kenneth Hougaard har fået spilletid på andetholdet i Serie 1 på det seneste og tanket selvtillid med et hav af scoringer. - Andetholdet reddede sig nærmest definitivt ved senest at vinde 33-20 over Romalt.

Publiceret 09 February 2013 20:31