Henrik

Henrik "Lucky Luke" Elkjær spillede på et niveau torsdag aften, som om han ejede Nørre Djurs Hallen - desværre kun i 30 minutter.

Håndbold 3. division:

Lucky Luke reducerede HEI til et tegneseriehold i 30 minutter

Henrik Elkjær scorede syv mål i 1. halvleg, da Nørre Djurs HK hjemme i 'hulen' mødte velspillende HEI. Desværre kunne hurtigløberen ikke leve op til den bedrift efter pausen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Henrik "Lucky Luke" Elkjær er med sine kun 27 år alderspræsident på det unge mandskab, som Nørre Djurs HK sender i kamp i herrenes 3. division i denne sæson.
De mange "babies" kan dog ikke følge den hurtige kontra-specialist, når det skal gå stærkt, og det skulle det torsdag aften hjemme i Nørre Djurs Hallen - 'Hulen', som spillerne selv kalder den.
Topholdet HEI var på besøg, og det satte tilsyneladende fut under Elkjær, der ifølge holdleder Jakob Lunøe spillede, som om han alene ejede banen.
"Jeg siger dig, Elkjær var god i første halvleg, hvor han lavede sine syv mål og kun et på straffekast," fortæller Jakob Lunøe.
Hjemmeholdet leverede dog sammenlagt en lidt op-og-ned-indsats i de første 30 minutter. Starten var opløftende, midterperioden under middel, men slutningen til ug, og det tændte et opstemt hjemmepublikum yderligere.
Det resulterede i en pauseføring på 14-13 mod de meget stærke forstads-aarhusianere.
"Vi troede på det i pausen, for gutterne kunne se, at de godt kunne være med," forklarer Lunøe.

Tyskeren ødelagede det hele

Efter pausen begyndte topholdet dog at tage fra og punktere hjemmeholdet. Ikke mindst forårsaget af, at den tidligere Aastrup-Hammelev målmand, tyske Benjamin Huus, overtog rammen og i den grad satte sig tungt på hjemmeholdets afsluttere.
"De to halvlege var som nat og dag, og det skyldtes ikke mindst Benjamin Huus. Han pillede os ned og udnyttede tydeligvis sit kendskab til vores skytter," noterer Nørre Djurs HK holdederen.
Med ti minutter igen var Nørre Djurs HK bagud 26-18, og flere af de unge hang slemt med hovederne.
Hjemmeholdet formåede dog at slippe nogenlunde fra opgøret, der sluttede 29-22.
"Det kunne ikke være anderledes med så ungt et hold, men i sådan en kamp blev det udstillet, at vores start 7'er nok kan spille lige op med alle hold i rækken, men når vi skal skifte ud, bliver vores manglende bredde lidt udstillet," forklarer Lunøe.
"Det er ikke nogen kritik, for vi kan ikke forlange, at unge spillere lige pludselig skal kunne tage over med kun få kampe som erfaring. Det tager tid at vænne sig til seniorhåndbold, og vi må være tålmodige."

Henrik Pedersens bedste

Nørre Djurs HKs problemer illustreres også af det faktum, at kun fem markspillere kom på scoringslisten.
Følgende skrev sig på scorekortet:
Henrik Elkjær 7 (1)
Simon Østergaard 6
Mikkel Eriksen 4 (1)
Henrik Pedersen 4
Frederik Larsen 1
Sidstnævnte kom ind mod slutningen og fik sin debut som divisionsspiller. En af mange coming men i landsbyklubben som kan være med til at sikre klubbens herreafdeling en lys fremtid.
"Det handler om at overleve og vinde de rigtige kampe i denne sæson, men kunne vi have nappet et eller to point fra et tophold som HEI, havde det ikke gjort noget. Det vil dog kræve, at vi kan spille på højt niveau i mere end 30 minutter," konstaterer Jakob Lunøe, som roste Henrik Pedersen for at spille en flot kamp.
"Klart Henriks bedste præstation efter hans lange skadespause."

Også ros til Simon Østergaard fra holdlederen, men med en formaning om at byde mere ind med løsninger i hele kampen, og ikke kun, når den er afgjort.
"Simon er et meget stort talent, og hans betydning for vores hold bliver større og større. Derfor skal han også byde mere ind undervejs med afslutninger og idéer og ikke kun spille sidelæns."
 

'Omkamp' tirsdag

Nørre Djurs HK var igen uden de rutinerede Kenneth Kristensen og René Høyer. Om de bliver klar til tirsdagens 'omkamp' mod JAI i Aarhus, er endnu uvist.

'Omkampen' er kommet i stand, fordi Nørre Djurs HK fik medhold i en protest efter de to klubbers første møde. Protesten var forårsaget af en fejl ved dommerbordet.
Hvis Nørre Djurs HK kan tage begge point med hjem fra den lille Annex Hallen i hjertet af Aarhus, ser det gunstigt ud for Glesborg-klubben, som så vil have samlet seks point i seks kampe.
En absolut godkendt start.

Publiceret 03 November 2012 23:00