Den ny trænerduo i Nørre Djurs HK, Jan Mathiesen og Erik Flak Jørgensen, der har flankeres af repræsentanter for Nørre Djurs HK, Peter Schumacher (yderst tv.) og Kurt Sørensen (yderst th.), tager over i landsbyklubben efter Karsten Andersen og Per Thomsen, når denne sæson er færdigspillet.

Den ny trænerduo i Nørre Djurs HK, Jan Mathiesen og Erik Flak Jørgensen, der har flankeres af repræsentanter for Nørre Djurs HK, Peter Schumacher (yderst tv.) og Kurt Sørensen (yderst th.), tager over i landsbyklubben efter Karsten Andersen og Per Thomsen, når denne sæson er færdigspillet.

Håndbold:

Ny trænerduo overtager seniorherrene i Nørre Djurs HK

Landsbyklubben kunne søndag præsentere Erik Flak Jørgensen og Jan Mathiesen som trænere for herreseniortruppen i næste sæson

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK har sat navn på de fremtidige trænere for klubbens to bedste herreseniorhold, der i øjeblikket spiller med i 3. division og Serie 1.
Det bliver et par lokale kendinge, Erik Flak Jørgensen og Jan Mathiesen, der tager over, når den nuværende trænerduo, Per Thomsen og Karsten Andersen, afslutter deres virke efter den sidste kamp er spillet i foråret 2013.
Erik Flak Jørgensen og Jan Mathiesen slår i øjeblikket deres folder i Aastrup-Hammelev, hvor de har ansvaret for klubben damer i 3. division og Serie 1.
Tidligere har de også arbejdet sammen i Grenaa IF, ligesom Jan Mathiesen har haft ansvaret for Nøragers bedste damer.
"Der er tale om to meget engagerede trænere, som vi har store forventninger til kan lægge yderligere til det arbejde og den udvikling, som Per Thomsen og Karsten Andersen har været eksponenter for," siger Peter Schumacher, senioransvarlig i Nørre Djurs HK.
"Både Erik og Jan er kendte mennesker i det lokale håndboldmiljø, og de møder frem med stor forståelse for de værdier, som kendetegner en klub som Nørre Djurs HK, hvor vi gør en dyd ud af, at vi har bredden med og vægter det sociale meget højt."

Spændende talenter i svøb

Der er intet dramatisk forbundet med trænerskiftet. Da Karsten Andersen og Per Thomsen forlængede kontrakten med Nørre Djurs HK sidste gang, var der enighed om, at det var deres sidste i denne omgang.
Andersen & Thomsen kører parløb for fjerde sæson i træk. Allerede i deres første sæson formåede de at løfte førsteholdet fra Jyllandsserien op i 3. division.
Her har de foreløbig formået at stabilisere holdet og løbende integrere nye unge spillere fra ungdomsafdelingen i Nørre Djurs HK. I denne sæson eksempelvis den jættestærke stregspiller Rasmus Bording og den finurlige fløj Kenneth Hougaard.
Flere store talenter vil byde sig til i de kommende år. Navne som målmanden Kasper Hansen, den hårdtskydende Frederik Lyng og fløjspilleren David Bundgaard, alle tre fra det nuværende U18 hold i 2. division, er navne som vil være med på holdkortet i 3. division om ikke så længe.
Starten på denne sæson har også været okay. Nørre Djurs HK er startet ud med to sejre i de første tre spillerunder og har oven i købet en bonuskamp i vente mod JAI, fordi Glesborg-klubben fik medhold i en protestsag.
 

Posten fortsætter

Den mangeårige holdleder for førsteholdet, Jakob Lunøe, fortsætter ufortrødent på sin post under de nye trænere.
'Posten', som han kaldes på de kanter, er en rigtig klubmand og kulturbærer, der vil gå gennem ild og vand for klubben, spillerne og de ny trænere. Altid parat til at løse en opgave, hvis ingen andre vil.
"Han er slet ikke blevet spurgt," griner Peter Schumacher.
"Vi tager det naturligvis som en selvfølge, at 'Posten' fortsætter. Ham kan vi da ikke undvære."
Lokalavisen erfarer også, at de ny trænere stillede som en første betingelse for deres engagement , at 'Posten' fortsat var en del af holdet.
Aftalen med Erik Flak Jørgensen og Jan Mathiesen indebærer, at de både har ansvaret for første- og andetholdet.
"Overlapper de to hold kampmæssigt hinanden, er det en klar aftale, at den ene træner er med førsteholdet, medens den anden er ansvarlig for kampoplæg og udskiftning på andetholdet," understreger Peter Schumacher.

Publiceret 22 October 2012 11:07