Stefan Solberg (i midten) var outstanding i opgøret mod HK Aarhus Nord.

Stefan Solberg (i midten) var outstanding i opgøret mod HK Aarhus Nord.

Håndbold:

Høj Sol(berg) over Nørre Djurs Hallen

En stærkt spillende Stefan Solberg i målet var den primære årsag til, at Nørre Djurs HK stadig ligger placeret over nedrykningsstregen i 3. division for herrer

Af
Af Lars Norman Thomsen

Holdleder Jacob Lunøe har været nede i kulkælderen i et stykke tid i frustration over, at hans hjertebarn, Nørre Djurs HK, har haft en miserabel sæson i 3. division for herrer.
Men søndag kunne holdlederen igen storsmile efter, at Nørre Djurs HK hjemme i egen hule havde vundet knebent 20-19 over rækkens nummer 3, HK Aarhus Nord.
"Det var dejligt at høre, at vi ikke havde glemt at synge sejrssangen," lød det fra en glad Lunøe, der primært havde mange roser til målmand Stefan Solberg.
"Han stod forrygende i alle 60 minutter, og hans mange redninger var i høj grad med til at frustrere HK Aarhus Nords mange unge knægte."
Lunøe noterede Solberg for hele 22 redninger i hele kampen.
"Flere af dem var deciderede superredninger, og Solberg snuppede også et par straffekast."

Kurt Sørensen måtte udgå

Hjemmeholdet var ikke helt oppe på tæerne fra kampens start, men Solbergs redninger gjorde underværker, og derfor kunne Nørre Djurs HK gå til pause foran 10-8.
Det på trods af, at forsvarskrumtappen Kurt Sørensen allerede tidligt måtte forlade banen med store smerter i knæet.
"Det så slemt ud, men vi håber det bedste," siger Jacob Lunøe.
Ind kom veteranen Lars Jacobsen, der med sin store rutine fik kittet forsvaret godt sammen og gav de øvrige en tro på, at de kunne vinde den håndboldkamp.
 

Lige 2. halvleg

2. halvleg blev også en jævnbyrdig affære, hvor Nørre Djurs HK aldrig formåede at rykke afgørende fra HK Aarhus Nord.
Derfor blev afslutningen på kampen også uhyre spændende.
"Det var tydeligt at se på spillerne, at det lå i deres baghoveder, at vi har tabt mange kampe knebent i foråret, og derfor blev spillet meget naturligt lidt krampagtigt," siger holdleder Lunøe.
Et engergimål af Anders "Missil" Olsen til 19-18 med to minutter igen og en yderligere scoring af Kasper Koust Jespersen til 20-18 blot 15 sekunder før tid afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel.
HK Aarhus Nords reducering kom så tilpas sent, at det kun ændrede på resultatet kosmetisk.
"Vi fik tre udvisninger i de sidste 15 sekunder, men reddede den hjem , og sikke da en forløsning," indrømmer Lunøe, der selv har været "vildt deprimeret" over de dårlige resultater.
"Nu kan vi fortsat selv afgøre, om vi spiller i 3. division efter sommerferien. Næste weekend møder vi allerede oprykkede Randers HH, og derefter har vi tre kampe, som vi godt kan vinde," siger Jacob Lunøe, der ikke har opgivet at slå topholdet Randers HH, selv om målmand Solberg ikke er med, fordi han er på fodbold-træningslejr i Tyrkiet med Hornbæk SFs Jyllandsserie-mandskab.
Nørre Djurs HKs andethold i Serie 1 vandt i weekenden 30-17 over bundholdet Hadsten. Igen brillerede Martin "Bondemanden" Jensen med mange scoringer.

Kampfakta: Nørre Djurs HK - HK Aarhus Nord 3. division herrer Spilledato: Søndag 4. marts 2012 Målscorere Nørre Djurs HK: Mikkel Eriksen 7 (2) Anders "Missil" Olsen 4 Kasper Koust Jespersen 3

Publiceret 05 March 2012 13:16