Glesborg Børneby og Nørre Djurs HK har indledt et samarbejde, der nu kommer til at omfatte hele forenings- og kulturlivet. Målet er at give børn de bedste muligheder for at vælge en eller flere fritidsaktiviteter.

Glesborg Børneby og Nørre Djurs HK har indledt et samarbejde, der nu kommer til at omfatte hele forenings- og kulturlivet. Målet er at give børn de bedste muligheder for at vælge en eller flere fritidsaktiviteter.

Børneby og håndboldklub i tæt samarbejde

Børneby Glesborg og Nørre Djurs HK har indgået et formelt samarbejde, hvor der står leg med den drilske håndbold på skemaet i løbet af ugen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Den nyetablerede Glesborg Børneby og Nørre Djurs HK er begge enige om, at fritidsaktiviteter for de mindste er et glimrende middel til at hjælpe børnene godt på vej i livet og introducere dem til gode fællesskaber sammen med jævnaldrende kammerater.

De to parter har nu indgået et samarbejde om at give børnene et aktivt fritidsliv, hvor de får mulighed for at “lege” håndbold nogle timer om ugen i Nørre Djurs Hallen.

Mindst en fritidsaktivitet

Børneby Glesborg har sat sig for at støtte alle børn i at deltage i mindst en fritidsaktivitet i et tæt samarbejde med de lokale foreninger, hvad enten de repræsenterer sport, spejdere eller kultur. 

”Forskningen viser klart og tydeligt, at voksne, der har succes i livet, har deltaget i sunde fritidsaktiviteter som barn,” siger Lasse Dalén afdelingsleder i Børneby Glesborg.

“Vi skal hjælpe hvert barn med at finde den helt rigtige fritidsaktivitet, der passer dem bedst, samt præsentere dem generelt til de sportgrene og kulturelle muligheder, der findes i området. Og hvis børnene efterspørger et anderledes tilbud, så må vi oprette det i samarbejde med de lokale foreninger.”

Den store brobygger

Om samarbejdet med Nørre Djurs HK, siger skolepædagog Mette Melin: “Det kan godt være håndbold ikke er den rigtige sportsgren for alle børn, men samarbejdet har givet dem et indblik i spillet, og der er børn som er blevet interesseret i håndbold. Har vi bare hjulpet ét barn med at finde den rigtige fritidsaktivitet, har vi bygget en bro til lokalsamfundet.”

Foreninger til topmøde

Børneby Glesborg inviterer til samlet topmøde med foreningslivet i distrikt Glesborg i det nye år. Mødet kommer til at handle om, hvordan foreningslivet bredt taget kan komme til at påvirke udviklingen af Glesborg Børneby.

Nørre Djurs HK har i den forbindelse foreslået, at foreningerne i samarbejde laver en foreningsmesse, hvor de forskellige foreninger giver børnene i området mulighed for at afprøve fritidsaktiviteter, der passer bedst til dem.

”Det handler både om på den ene side at skabe en god dag for børnene og deres forældre, og på den anden side en målrettet indsats i forhold til at få det enkelte barn til at deltage i en fritidsaktivitet,” siger Henrik Elkjær, ungdomskonsulent i Nørre Djurs HK.

Topmøde med foreningslivet: - Børneby Glesborg inviterer samtlige foreninger i Distrikt Glesborg til møde 23. januar 19-21.30. - Alle foreninger får en personlig invitation. Ny hal i Glesborg: - En ny hal står først på dagsordenen i Glesborg. - Det er et must for at kunne øge områdets fritidsaktiviteter, fordi den nuværende hal allerede er fuldt beslaglagt. - Halbestyrelsen i Nørre Djurs Hallen arbejder hårdt på at kunne finde det økonomiske grundlag for et nyt halprojekt.

Publiceret 19 December 2011 12:13