Unge Simon Østergaard (i rødt) præsterede tre spektakulære scoringer, men han bør udfordre meget mere mand-mod-mand, når der 17. december spilles lokalopgør i Grenaa Idrætscenter.

Unge Simon Østergaard (i rødt) præsterede tre spektakulære scoringer, men han bør udfordre meget mere mand-mod-mand, når der 17. december spilles lokalopgør i Grenaa Idrætscenter.

Håndbold:

Nørre Djurs HK faldt af toget

Hjemmeholdet havde mulighederne i torsdagens kamp i Nørre Djurs Hallen, men glemte at snøre sækken i slutfasen og tabte 31-28

Af
Af Lars Norman Thomsen

Nørre Djurs HK var på hælene i store perioder af første halvleg i torsdagens hjemmekamp i 3. division for herrer mod Viby IF, der før kampen var noteret for otte point, medens hjemmeholdet havde hentet ti i de hidtil spillede 9 af 11 runder i dette efterårs første turneringshalvdel.
Derfor kunne Nørre Djurs HK med en sejr lægge afstand til bunden og hægte sig på det forreste kapløb i rækken med en sejr, men efter en jævnbyrdig indledning, hvor værterne og gæsterne udvekslede mål, stod der Viby på det meste i de første 26-27 minutter.
Udeholdets spillere virkede lettere på fødderne og hurtigere i tanker og handlinger. Hver gang hjemmeholdet præsterede en dårlig afslutning eller løb i snegletempo med ryggen til bolden efter en scoring, var Viby meget hurtige med hurtige opgiverkast og en lynhurtig kontrafase til at straffe den manglende koncentration og evne til at tage de rigtige beslutninger og tilbageløb hos flere af Nørre Djurs HKs spillere.
Efter en indledning med tre scoringer trak Viby stille og roligt fra. Det stod 5-7 efter 12 minutter, hvor både Mikkel Eriksen og Lars Jakobsen havde brændt straffekast.
På dette tidspunkt ændrede hjemmeholdets forsvarsformation, så Kasper Koust blev sendt frem som forreste bølgebryder i et 5:1 forsvar. Det havde bare ikke den store effekt, fordi kommunikationen hos de tilbageværende spillere kiksede for ofte.
Det konverterede stillingen efter 21 minutter til 7-12 og lidt senere håbløse 9-16. Da begyndte hjemmeholdets bænk og tifosis at ane uråd.
 

God afslutning gav håb

Et fin præstation i målet af Dennis "Søvnig" Johansen mod slutningen af 1. halvleg tændte imidlertid håbet igen. Tre mål i streg af Lars Jakobsen, Adreas Aágaard og Simon Østergaard i nævnte rækkefølge uden at Viby formåede at svare igen, ændrede stillingen til 12-16, og sådan stod der også, da der blev fløjtet til pause.
I slutfasen havde hjemmeholdet succes med at mandsopdække to Viby spillere, som tydeligvis stressede forstadsaarhusianerne, der helt glemte at bevare roen.
En første halvleg, hvor Nørre Djurs HK måtte love for Mikkel Eriksen og Lars Jakobsen i angrebsspillet. De scorede fire mål hver, og flere af stregspiller Jakobsens mål, stod der Eriksen som assist ud for.
 

Lige ved og næsten

Nørre Djurs HKs normalt gennembrudsstærke Kasper Koust spille for meget sidelæns og var mere eller mindre reduceret til boldflytter i de første 30 minutter, men den dedikerede spiller med det store figtherhjerte gav sig selv og sit hold den bedste start på anden halvleg med scoringer til 14-17 og 15-18.
Viby formåede dog at bevare tremålsføringen frem til 17-20 - trods Nørre Djurs HKs fortsatte forsvarstaktik med en dobbelt-mandsopdækning.
De fire resterende i forsvaret fik aldrig afgørende fat, og flere gange løb de hurtige forstads-aarhusianere rundt med de lidt tungere drenge i Nørre Djurs HKs midterakse.
En udvisning til Viby og to hurtige mål af Kasper Koust og Simon Østergaard skabte forøget spænding, og da Mikkel Eriksen igen-igen hamrede en bold i nettet med et brag, begyndte hjemmeholdet for alvor at få færden af point.

Viby kom op i det røde felt både på bane og bænk, og de stressede spillere brændte både oplagte chancer og hev udvisninger til sig, medens trænerne hev sig i håret.
Godt ti minutter før tid havde Viby således hele tre spillere siddende udenfor i straffeboksen på samme tid, men i stedet for virkelig at bide til bollen, medens tid var, forkrampede og forcerede hjemmeholdet helt unødvendigt. Styrmanden med køligelige overblik manglede, da afgørelsens time var kommet.
Med otte minutter igen var stillingen 24-24. Udelukkende fordi Nørre Djurs HK slet ikke fik udnyttet overtalsperioden til at ønske Viby god tur hjem fra "hulen" i Glesborg.
 

Stærk Eriksen

Forstadsaarhusianerne steg i stedet på toget igen og bragte sig foran 24-26, før spillende træner Karsten Andersen og Andreas Aagaard med hver et mål fik brudt tilbage.
Viby bragte sig foran 26-27 og 26-28, før Mikkel Eriksen bombede igen til  27-28 og 28-29 med godt et minut igen.
Viby lukkede dog kampen med scoringen til 28-30, og det sidste mål to sekunder før tid til 28-31 var kun kosmetisk.
Slukørede gik hjemmeholdets spillere fra banen med en klar vished om, at havde sovet i timen, da kampen skulle afgøres.
Forsvarsmæssigt skuffede hjemmeholdet ved at lukke 31 mål ind. Trods en god periode i første halvleg af  Dennis "Søvnig" Johansen  var både han og Stefan Solberg som oftest på herrens mark og kanonføde, fordi de fodrappe Viby spillere kom lige lovlig let til deres chancer.
Angrebsmæssigt bød flere sig til som kampen skred frem, men det er tydeligt, at bredden hos hjemmeholdet lider under fraværet af flere stamspillere, der sidder ude med skader.
Skarpskytten Mikkel Eriksen var godt skydende og hjemmeholdets bedste med ti flotte pletskud og flere fine indspil,  men der manglede "et missil" mere, der kunne tage over fra den anden back-position i perioder som alternativ til de hurtigtspillende og gennembrudsstærke Aagard, Koust og Kenneth Kristensen med den store knæbandage.
Den unge og boldstærke venstrefløj Simon Østergaard med det store repertoire og potentiale scorede tre gange, men i denne kamp burde han have udfordret meget mere mand-mod-mand med de evner, han er i besiddelse af.
En anden af de unge, Andreas Aagard, havde hurtige fødder og gode ideer på positionen som playmaker, men tog også nogle dumme beslutninger i afgørende situationer. Han er dog afgjort en spændende spiller med masser af udviklingsmuligheder i.
Surt show for hjemmeholdet, der nu har en god uge til at lade op til det, der på forhånd er døbt "slaget om Norddjursland" lørdag 17. december i Grenaa Idrætscenter mod Aastrup/Hammelev - Grenaa (ÅHG).
Som stillingen er i rækken, kan ingen af holdene gå på juleferie med godt humør i tilfælde af et nederlag.

Kampfakta: Nørre Djurs HK - Viby IF 3. division for herrer Kampdato: torsdag 7. december 2011 Målscorere Nørre Djurs HK: Mikkel Eriksen 10 Lars Jakobsen 4 Kasper Koust 3 Kenneth Kristensen 3 Simon Østergaard 3 Andreas Aagaard 2 Jesper Kurtzmann 2 Karsten Andersen 1

Publiceret 08 December 2011 22:28