Veteranen hos Nørre Djurs HK, Lars Jakobsen, er klar til en ny sæson i 3. division.

Veteranen hos Nørre Djurs HK, Lars Jakobsen, er klar til en ny sæson i 3. division.

Håndbold:

Nørre Djurs HK har fundet en usleben diamant

Simon Østergaard scorede hele 15 gange i sin debutkamp for Nørre Djurs HK's håndboldherrer i 3. division, der vandt sæsonens første kamp over VRI

Af
Af Lars Norman Thomsen

Svingende spil i træningskampene og pauvre resultater gjorde, at Nørre Djurs HK's håndboldherrer i 3. division var meget spændte på udfaldet af sæsondebuten mod VRI på udebane.
Trods savnet af de langtidsskadede støttespillere, kontraspecialisten Henrik "Lucky  Luke" Elkjær og allround-spilleren Henrik Petersen samt skarpskytten Anders "Missil" Olsen (arbejde), stod det ret hurtigt klart, at Nørre Djurs HK var et skridt foran hjemmeholdet i den kamp.
"De var med til 3-3, og allerede på det tidspunkt fik vi afgørende hul, fordi alle mand leverede en meget koncentreret indsats i både forsvar og angreb," siger Jakob Lunø, holdleder i Nørre Djurs HK.

En mand overstrålede dog alt og alle i angrebet - debutanten Simon Østergaard, der efter fire år som eliteungdomsspiller i Randers HH, nu vil spise kirsebær med seniorerne på de hjemlige græsmarker.
Østergaard, der skal erstatte Henrik Elkjær på højre fløj, scorede 15 af de 31 mål, som Nørre Djurs HK tegnede sig for i opgøret.
"Simon var forrygende. Vi fik set hans store potentiale, og at score 15 mål på 19 forsøg er bare klasse," roser Jakob Lunøe.

Den gamle mand og håndboldspillet

Medvirkende til sejren på 31-25 var i høj grad også forsvarsspillet og veterankeeperen Claus Allermanns præstation i rammen.
"Kurt Sørensen, Kasper Koust, Lars Jakobsen og Mikkel Eriksen var meget stærke i forsvaret, og bag sig havde firkløveret i Klaus Allermann en målmand, der leverede klasseredninger, når der var behov for det," siger Jakob Lunøe.
Allermann stod så godt, at den normale førstemålmand Stefan Solberg blev på bænken hele kampen. Solberg, der spiller Jyllandsseriefodbold i Hornbæk SF, har kun strejfet håndboldtræningen perifert indtil videre.
Den tredje målmand, unge Dennis "Søvnig" Johansen, skal opereres i knæet og er væk den næste måneds tid.
"Jeg vil godt give en cadeau til Mikkel Eriksen, som virkelig tog fra i forsvaret og ikke lod sig slå ud af, at han kun scorede et enkelt mål i den anden ende," siger Lunøe om holdets normale storskytte fra distancen.

Perfekt start

Traditionelt har Nørre Djurs HK det svært mod netop VRI, men i søndagens opgør var der aldrig spænding om, hvor de to point ville havne.
"Vi førte 14-10 ved pausen og udbyggede føringen stille og roligt i anden halvleg. Indsatsen lover godt for vores sæson, og det var ikke mindst dejligt for humøret og selvtilliden at starte med en sejr," noterer den energiske holdleder.
Jakob Lunøe glæder sig over, at bredden i truppen er blevet meget større i denne sæson med Simon Øsstergaards ankomst og mange andre talentfulde og nyoprykkede ynglingespillere i staben.
"Der er hård kamp om pladserne, og jeg er sikker på, at vores trænerteam, Per Thomsen og Karsten Andersen, kan vælge og vrage fra kamp til kamp efter træningsindsats og dagsform," siger Lunøe.
Simon Østergaards 15 mål gjorde ham til opgørets suveræne man-of-the-match og topscorer.
Han blev fulgt af Henning Poulsen med 6 mål, Kurt Sørensen 4 mål, Kasper Koust og Anders Gleerup hver 2 mål, Mikkel Eriksen og Lars Jakobsen hver et mål.
Veteranen Lars Jakobsen scorede på straffekast, og ifølge Lunøe bliver det nok Jakobsen, der tager sig af den disciplin i sæsonen.
Fredag aften gælder det Søften i egen hule, Nørre Djurs Hallen. Her skal hjemmeholdet være parate i forsvaret, hvis Søften fortsat har den uortodokse skarpskytte Simon Skjøde i rækkerne.
Det opgør får så en kamp-i-kampen mellem to gange Simon - Skjøde og Østergaard. Hjemmeholdets unge komet skal stå tidligt op, hvis han skal følge med Skjøde på måltavlen. For Skjøde er det nærmest en skidt dag på kontoret, hvis han ikke får lavet 12-15 mål i en håndboldkamp.

Publiceret 29 September 2011 06:00