Inden informationsmødet i Djurslands Rideklub var ovre, havde en af de interesserede ridepiger tilmeldt sig Danish Horse College. Privatfoto.

Inden informationsmødet i Djurslands Rideklub var ovre, havde en af de interesserede ridepiger tilmeldt sig Danish Horse College. Privatfoto.

Grenaa får eget heste-college

Unge kan nu tage Handelsskolens Grunduddannelse til hest

Af
Af Nicole Wolter nicole.Wolter@lokalavisen.dk

uddannelse Det er allerede nu sikkert, at Danish Horse College i Grenaa bliver en realitet. Det sker efter en hæsblæsende turne rundt i landet, hvor Handelsskoleafdelingen på Viden Djurs og Djurslands Rideklub har holdt informationsmøder i Grenaa, Vejle, Ringkøbing og Aalborg om deres nye fælles projekt. Nu resterer kun et sidste møde i Slagelse, men beslutningen om at starte op i august er taget. Det fortæller uddannelsesleder Tove Ingerslev. "Vi starter helt sikkert hestecollege op efter sommerferien. Vi er allerede nu oppe på en fem-seks tilmeldte, og der er mange interesserede, der har henvendt sig til os. Målsætningen er tolv på et hold, men det kan godt være, at vores første år bliver et lille eksklusivt hold", siger en glad uddannelsesleder.

En kombi-uddannelse

Efter en 9. eller 10. klasse kan unge således tage Handelsskolens grunduddannelse på Danish Horse College og samtidig dyrke hesteport. Tove Ingerslev glæder sig allerede til opstarten. "Jeg drømmer om en flok piger med ridevest, hvor der står Danish Horse College på ryggen, og at de kommer til stævner med vores berider Peter Koefoed-Holm og markerer sig godt", siger hun. Der er optagelsesprøve til Danish Horse College 26. februar. Fakta Om Danish Horse College: Eleverne bor på college sammen med andre elever på Viden Djurs Der er træning i Djurslands Rideklub og ture til for eksempel Helgstrand Dressage og Vellinge Hästsportgymnasium. Forløbet krydres med besøg af Hasse Hoffmann, Michael Aabo og Bjarne Nielsen som gæstelærere. Danish Horse College har fokus på eventkoordination, hvor eleverne i stedet for cases fra en lærebog får lejlighed til at planlægge events i samarbejde med Dansk Varmblod, der årligt har flere store events, hvoraf hingstekåringen i Herning er den største. Se danishhorsecollege.dk.

Publiceret 01 February 2011 00:00