Kronprinsesse Mary er gennem Mary Fonden meget aktiv i arbejdet med at forebygge og bekæmpe ensomhed i Danmark
Kronprinsesse Mary er gennem Mary Fonden meget aktiv i arbejdet med at forebygge og bekæmpe ensomhed i Danmark
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mary Fonden og Røde Kors: Nyt netværk i Ryomgård mod ensomhed

Ulla Abrahamsen, leder af Dorthea Børnehaven i Kolind, bliver frivillig leder for gruppen

"Ensomhed er en subjektiv ubehagelig tilstand, der opstår, når man oplever et modsætningsforhold mellem de relationer, man synes, man har, og de relationer, man ønskede, man havde," lyder en definition fra Mathias Lasgaard, lektor i psykologi ved Syddansk Universitet og CFK, Region Midtjylland.

Det kan være svært at tage det første skridt for at få brudt oplevelsen af ensomhed - især hvis den har været dominerede i lang tid. Nogle gange er det, der skal til et trygt og godt netværk, hvor man får nogle gode oplevelser sammen med andre voksne, og hvor man også får redskaber til at skabe nye eller stærkere relationer. Det er dette Værket - netværk for voksne kan tilbyde.

Også Ryomgård

Mary Fonden og Røde Kors er gået sammen om at udvikle Værket og vil nu starte en netværksgruppe op i Ryomgård.

"Gruppen er åben for alle i området, der kunne have lyst at deltage," siger Ulla Abrahamsen, til daglig leder af Dorthea Børnehaven i Kolind. Hun har sagt ja til at være frivillig leder for gruppen.

Ulla Abrahamsen fortæller, at man er på jagt efter at finde et egnet mødested i Ryomgård.

I Værket mødes op til 10 voksne, som oplever ensomhed med 2-3 frivillige (30-60 år), der sammen sørger for, at der bliver arrangeret aktiviteter og samtaler i et godt fællesskab. I nogle byer har Værket allerede eksisteret i et år, og erfaringerne herfra viser, at samspillet mellem socialt samvær og konkrete øvelser i Værkets netværksgrupper virker.

"Vi er også i gang med at finde frivillige, der vil være med," siger Ulla Abrahamsen.

"Allerede i starten af april 2016 er der et kursus for frivillige, hvor jeg selv deltager. Når man ikke at komme med her, kan man sagtens alligevel melde sig som frivillig, fordi der også kommer et kursus til efteråret."

Gruppen af frivillige skal selv sørge for det opsøgende arbejde.

"Det er ikke alle, der er ensomme, som selv melder sig, og det er dem vi skal ud og foreslå, at de her får en mulighed for at komme ud af ensomheden. Det er et tabubelagt område," siger Ulla Abrahamsen, der understreger, at det er ensomme mennesker, man gerne vil have med i netværket.

"Misbrugere kan vi ikke have med. De skal have hjælp et andet sted."

Kronprinsessen på besøg

Kronprinsesse Mary er gennem Mary Fonden meget aktiv i arbejdet med at forebygge og bekæmpe ensomhed i Danmark. For et par uger siden oplevede Kronprinsessen, hvad Værket kan som fællesskab, da hun besøgte en af de første afdelinger, der startede Værket op. Her var hun blandt andet med til at afprøve et par af de konkrete øvelser, som man bruger i Værket.

"Om Kronprinsessen også vil få tid til at besøge Værket i Ryomgård vides ikke, men hendes store engagement er en fin støtte til de mange frivillige," siger Ann Katrin Dybdahl, Udviklingskonsulent i Røde Kors.

Publiceret: 16. Marts 2016 16:20

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!