Drammelstrup Skole, julen 1957. Arkivfoto.
Drammelstrup Skole, julen 1957. Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokalhistorie i Sønderhald: Den gamle skole i lokalhistoriens lys

Generalforsamling indledes med foredrag om bygningen i Drammelstrup, hvor der både har været skole og erhverv

Sønderhald Egnsarkiv holder som regel sine generalforsamlinger andre steder end på arkivet i Øster Alling. I år er det således Notat Grafisk i Drammelstrup, der lægger lokaler til. Generalforsamlingen holdes tirsdag 15. marts.

Notat Grafisk holder til på den tidligere skole i Drammelstrup, Nordkystvejen 2F. Besøget her starter klokken 19 med et kort tilbageblik på Drammelstrup Skoles historie. Det handler blandt andet om, hvorfor den blev placeret langt væk fra de nærmeste landsbyer i 1880, og hvorfor den blev nedlagt i 1960. Derefter vil direktør Finn Ellegaard fortælle om Notat Grafisk, der tilbage i 1976 købte skolen af fabrikant Leo Nissen, der startede Bomuldsvæveriet på skolen. Under folkeafstemningerne om EU-medlemskabet har der været produceret dagblad på stedet, og der har været op til 35 ansatte i en periode.

I dag har også Oplysningsforbundet DEO et kontor på adressen. DEO arrangerer blandt andet busrejser med Nørager Taxi og Turistbusser ud i Europa.

Efter den historiske del holder Lokalhistorisk Forening for Sønderhald generalforsamling, og Notat Grafisk byder på kaffe og kage.

Publiceret: 12. Marts 2016 09:00
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Annonce
Annonce
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Norddjurs
Seneste
Lokalavisen Norddjurs
Mest læste
Lokalavisen Norddjurs
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt