Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Frederik Thøgersen. Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Norddjurs: Giv os borgere troen tilbage på fremtiden

Af
Af Frederik Thøgersen

Stensmarkvej 16a

Stensmark

Grenaa:

"Nogle borgere i Norddjurs har følt, at den kuldsejlede økonomi er kommet som et chok. Dette er dog ingenlunde tilfældet. De seneste 9 år har pilen kun peget i en retning, desværre. Kassen er ligeså stille blevet tømt. Oppositionen har ikke stemt for budgettet de foregående 2 perioder grundet manglende ansvarlighed i den førte økonomiske politik. Her ved den seneste budgetforhandling stemte alle partierne for, hvilket kan virke hovedløst, når to prominente Venstre navne, Lars Østergård og Hans Husum, åbenlyst under valgkampen kaldte på ansvarlighed i den førte økonomiske politik. Ja de gik faktisk til valg på at lukke skoler. Det var selvfølgelig ikke populært, og det kostede da også Husum genvalg. Men de to herrer fik jo ret. Vi var og er i økonomisk uføre, og der skulle handles/spares. Men som så mange gange før i Norddjurs, så blev de kaldt pessimister og sortseere under valgkampen. Andre vil måske mene, de bare var realistiske og ansvarlige. Ja, borgmesteren lovede under valgkampen ikke at røre ved skolestrukturen, da økonomien var til at fastholde den nuværende struktur.

Jeg synes, det er yderst pinligt og skammeligt. Man har forsøgt at skyde skylden på regeringen, samt en større regnefejl i forvaltningen….. Det fremgår, at man har regnet omkring 60 mio forkert, men man skal stadig spare 115 mio. hvad gik galt med de resterende 55 mio? Det har borgerne ikke fået svar på. Det har heller ikke været muligt at få svar på, hvorfor kassebeholdningen har taget et så drastisk dyk de seneste 9 år? Pengene er blevet ødslet væk. Kuldsejlede vindmølleprojekter, som har kostet i konsulentregninger og ansatte i kommunen som har siddet med sagerne. Prisen er uvis, og vi får nok aldrig svar på, hvad disse projekter har kostet. Lukning af storkøkken i Auning, kostede 30 mio. at etablere, og efterfølgende solgt for 6 mio. Så er borgmesterens svar, at vi har jo sparet penge på køkkenet i de år, det har eksisteret. Jamen, hvorfor så lukke det, når vi netop har brug for besparelser. Som det sidste eksempel kan den nye omfartsvej nævnes - her er eksproprieret ejendomme og jord, som kommunen har skullet købe. Hvor stort beløbet er kendes heller ikke. Dette er blot tre eksempler, men nyt torv i Grenaa, en fugl i Auning osv. kan nævnes. Ja, der findes sikkert endnu flere eksempler på, hvor pengene er forsvundet hen. Som en sidste bemærkning kan nævnes en kommunaladministration som er større end i Syddjurs, flere direktører og ansatte, men vi er ca. samme antal borgere, hvordan hænger det sammen?

Jeg håber politikerne vil tænke mere langsigtet end bare til næste valg og i forhold til om de bliver genvalgt. At lukke en velfungerende skole og overbygning skriger til himlen. Børnene fra Mølleskolen vil tage til Rosmus Skole (Syddjurs), hvilket allerede er tilfældet for nogle Norddjurs børn. Argumentationen for, at Toubro vil vokse grundet letbanen er for mig et hovedløst argument. Der har alle dage gået tog igennem Trustrup, så hvorfor er skolen så ikke større end den er i dag. Det kommer letbanen ikke til at ændre på. Få nu lavet en struktur som holder fremadrettet."

Publiceret 13 September 2018 11:30