Debat: Kommunalbestyrelsens sorte trio slår til igen

Af
Jørn Juul Sørensen

Radikale Venstre Norddjurs:

"Det er beskæmmende at iagttage, at et flertal i Miljø- og teknikudvalget bestående af Jens Meilvang (I), Niels Ole Birk (V) og Steen Jensen (O) stemmer imod at forny klimaaftalen med Danmarks Naturfredningsforening (DN).

Og det kun et halvt år efter, at Norddjurs Kommunalbestyrelse netop har vedtaget en ny Energi- og Klimapolitik. Var det bare bluf og gas op til et kommunalvalg?

Og stik imod Forvaltningens indstilling, om en genunderskrivelse af DN-aftalen, og oplæg til en udvidelse til KlimaPlus-aftale for netop at leve op til Norddjurs Kommunes egen energi og klimapolitik.

Norddjurs Kommune har mulighed for at genunderskrive aftalen til minimumskravet 2 procent årligt frem til år 2025 eller 2030. Med så uambitøst et mål er der mange år til kommunen bliver CO2 neutral.

Den borgerlige lejr i Kommunalbestyrelsen viser her helt uansvarlig adfærd i forhold til de kraftige klimaforandringer, der sker på vores klode.

Man må håbe, at den borgerlige lejr bliver nedstemt i kommunalbestyrelsen, og at vi snart ser handlinger i forhold til den vedtagne Energi- og Klimapolitik. Klokken er 1 minut i 12. Der må ikke tøves nu."

Publiceret 24 May 2018 12:08