Kommunalvalg 2017
Kim Lykke Jensen (S), Syddjurs Byråd - medlem af Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM)
Kim Lykke Jensen (S), Syddjurs Byråd - medlem af Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs:Til kamp mod kystforurening

Af Kim Lykke Jensen, byrådsmedlem for SF i Syddjurs - Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM):

“SF har netop været med til at sikre, at Syddjurs fremover bliver medlem af kommunernes internationale miljøorganisation (KIMO). Organisationens altoverskyggende mål er at sikre et rent havmiljø. Syddjurs Kommune er med vores næsten 150 kilometer kystlinje en af landets største kystkommuner. Derfor er det helt oplagt, at vi sidder med ved bordet i organisationen, der tæller en lang række kystkommuner i Danmark, Sverige, Holland, Belgien, Tyskland og Storbritannien. KIMO arbejder blandt andet for at undgå affald i havet, forebygge olieforurening, sikre en betryggende transport af atomaffald og hjælpe kommunerne i konkrete sager, der truer den enkelte kommunes kyst- og havmiljø.

SF har altid kæmpet for et rent hav- og vandmiljø. Senest har vi kæmpet hårdt imod de planlagte havbrug ud for Djurslands kyster. Og på et af de kommende byrådsmøder vil vi stille et forslag om at forbyde mikroplast i kommunale indkøb.

Vi har alle et kæmpe ansvar for at sikre vores havmiljø. Der er i tidens løb havnet alt for meget skidt og møg i farvandene. Det bliver meget synligt, hvis man går en tur langs vores kyster efter en periode med hårdt vejr. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at dæmme op for i fremtiden.”

Publiceret: 07. Maj 2017 14:25

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt