Kommunalvalg 2017
Thøger Pauli, kandidat for Enhedslisten. Foto: Lars Norman Thomsen
Thøger Pauli, kandidat for Enhedslisten. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Vi vil gerne diskutere lokalpolitik, Per Dalgaard

Af Thøger Pauli, kandidat til KV17 for Enhedslisten Syddjurs

"Du (Per Dalgaard, red.) beskylder i et tidligere indlæg specielt venstrefløjen for ikke at ville diskutere ”danske værdier”. Vi har diskuteret mange aktuelle kommunalpolitiske emner gennem en lang valgkamp, og heldigvis kan vi blive enige om mange punkter, men metoden, eller vejen dertil, er vi ikke altid enige om. 

Læs også: KV17 - debat Syddjurs: Danske værdier - det vil de andre partier ikke diskutere?

Bevarelse af danske værdier er et begreb, som ikke har noget med kommunalpolitik at gøre. Vi skal ikke i et demokratisk samfund sætte grænser og rammer for, hvordan folk ytrer sig og går klædt, så længe det er under ansvar og er etisk funderet. For min skyld må mænd og kvinder gå med tørklæder og fuldskæg, uanset om det er koldt eller varmt, og også gerne på hospitalerne. 

Tager vi et kristent syn på værdien næstekærlighed i et demokratisk samfund og sætter det i sammenhæng med begrebet demokrati (som ikke i sig selv er en værdi) så står der jo skrevet, at ”du skal elske din næste som dig selv”. Du skal altså se den anden som ligemand og respektere forskelligheder – og ikke mindst lade den anden være medbestemmende. 

Der er stor ulighed i hele verden, og uligheden bliver større og større. Det resulterer i mure og hegn og videokameraer for at beskytte rigdommene fra ”de grådige masser”. Det skaber krige og terror og misundelse og had, og det kan ikke stoppes med gengældelse. 

Som Martin Luther King en gang sagde: ”Mørke kan ikke bekæmpes med mørke, kun med lys” og ”had kan ikke bekæmpes med had, men kun med kærlighed”. Hvis vi kunne leve lidt mere efter dette og fordele goderne efter næstekærlighedens principper, så ville verden se helt anderledes ud. 

Godt valg til alle."

Publiceret: 20. November 2017 11:19

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalvisen Folkebladet

Bøger
Forsiden netop nu