Kommunalvalg 2017
Marianne Kirkegaard. Foto: Lars Norman Thomsen
Marianne Kirkegaard. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Vi har styr på økonomien i Syddjurs

Af Marianne Kirkegaard, gruppeformand Venstre, Syddjurs Byråd:

"Byrådet har onsdag aften godkendt regnskab 2016.

Jeg skrev for et år siden i avisen at Årsregnskabet 2015 var det stærkeste regnskab i Syddjurs kommunes levetid. Vi kan nu endnu engang se et godt resultat som er et tydeligt  tegn på at vi er på rette vej mod det mål som vi i Venstre har sat os, nemlig at Syddjurs skal være en kommune med en stærk økonomi. 

Syddjurs kommune har ikke altid haft en god økonomi. Igennem årene har den været meget udfordret økonomisk. Vi har derfor haft stor fokus på budgetoverholdelse og også på at ruste kommunen økonomisk til at kunne imødegå fremtidens udfordringer. Vi vil gerne være en attraktiv bosætningskommune og udstykke flere byggegrunde, vi vil gerne styrke lokalsamfundene og bevare skolerne i nærområdet, vi vil gerne kunne imødekomme de behov der er for den voksende ældrebefolkning i kommunen og vi vil kunne tilbyde et rigt kultur- og fritidsliv. Det kræver at vi har anlægsmidler at gøre med – så vi kan investere i fremtiden – det har vi nu !

Byrådet besluttede i 2015 at budgetplanlægge mere langsigtet. For at imødekomme kommunens udfordringer ville vi reducere kommunens  driftsvirksomhed i årene 2016-18 med henholdsvis 50 mio kr, 100 mio kr og 150 mio kr sådan at vi kunne skabe råderum til nødvendige fremtidige anlægsinvesteringer.

Venstre havde dengang en tro på at vi med de økonomiske vilkår fortsat kan vise vores dygtighed i at effektivisere og omstille og finde nye veje til at bevare vores gode serviceniveau i skoler og ældrepleje osv og samtidig sikre og styrke økonomien.

Venstre har stadig troen på at vi kan og vi vil gå i en retning hvor Syddjurs har en stærk økonomi. Vi ser nu med regnskab 2016 at der er budgetoverholdelse i alle fagområder. Det er meget dygtigt gået og der er stor ros til kommunens ledere og ansatte.

Vi kommer ud af 2016 med et flot regnskab!

Regnskab 2016 viser 26 mio kr på plussiden og et mindreforbrug ift budgettet på 39 mio kr. 

Likviditeten er styrket og er ved regnskabets afslutning på 210 mio kroner. 

Vi er hermed rigtig godt på vej i den retning som vi satte os for i 2015: at bevare det gode serviceniveau og at skabe et økonomisk råderum. 

Et råderum til at foretage nye investeringer, som kan imødekomme fremtidens krav og udfordringer, nye skoler og institutioner, renoveringer, veje, ny teknologi osv.

Venstre er klar til de kommende budgetforhandlinger for 2018 og har fokus på at  investere råderumsmidlerne klogt og til gavn for borgerne - også når vi ser længere frem i tiden."

 

Publiceret: 28. April 2017 17:31

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt