Kommunalvalg 2017
Karen Østergaard (V)
Karen Østergaard (V)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Madduften tilbage til plejehjemmene

Af Karen Østergaard (V), Syddjurs Byråd, medlem af Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet – SÆ udvalget:

“I udvalget Social, sundhed og Ældre besluttede Venstre sammen med Socialdemokratiet og SF i januar 2016, at vi gerne ville have undersøgt mulighederne for at få madduften tilbage på plejehjemmene i Rønde og Frejasvænge.

Vi bad forvaltningen om at komme med forslag der til. Det skete i forbindelse med udbygningen af de to plejehjem. Vi har nu fået 6 forskellige fra administrationen. De indeholder alle ideer til, hvordan ændringerne eventuelt kan foretages.

Gode forslag til, hvordan vi igen kan få madduften ind på plejehjemmene. Netop som vi i Venstre gerne vil arbejde videre med.

I aftalen om Finansloven for 2017 blev det vedtaget af partierne Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti at man afsatte en pulje på 425 mio. kroner.

Fra denne pulje kan kommunerne ansøge om penge, som netop skal bruges til renovering, etablering eller genetablering af køkkener på landets plejecentre. Det betyder for Syddjurs Kommune, at vi fra denne pulje kan ansøge om penge, så vi kan få genetableret køkkenerne på Rønde Plejehjem, Frejasvænge og på Rosengården. Man kan så igen få madduften ind på plejehjemmene her, sådan som man har det på Lyngparken og Søhusparken i dag.

Som det også står i beslutningen fra Finansloven, er vi i Venstre her i Syddjurs helt enige i, at vi gerne vil være med til at bringe duften af mad ind i alle vore plejecentre. Selve madlavningen skal tættere på beboerne. Samtidigt får de medindflydelse ved selve planlægningen af menuen, mulighed for selv at blive taget med på råd - og måske være med til selve tilberedelsen, hvis der er mulighed for den enkelte.

Samtidigt med at vi i Venstre arbejder for at få duften af mad tilbage på alle vore plejecentre - sker det med respekt for vores samarbejde med Norddjurs og Djurs Mad.”

Publiceret: 08. Marts 2017 10:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere