Kommunalvalg 2017
Kim Lykke Jensen (S), Syddjurs Byråd - medlem af Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM)
Kim Lykke Jensen (S), Syddjurs Byråd - medlem af Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Klimakampen fortsætter

Af Kim Lykke Jensen (SF), Syddjurs Byråd:

“I SF tager vi klimadagsordenen meget alvorligt. Vi skal gøre alt hvad vi kan for at dæmme op for de store udfordringer, som vores klode står overfor. Vi skal naturligvis som minimum overholde vores forpligtende aftaler på området – og helst mere end det.

For syv år siden, mens Kirstine Bille var borgmester, tilsluttede Syddjurs Kommune sig EU's borgmesterpagt på klimaområdet og blev klimakommune hos DN.

Hensigten var, at kommunen skulle gå forrest i forhold til at formindske udledningen af CO2 gennem energioptimeringer og energisparekampagner.

Begge ordninger er bindende aftaler, og de forudsætter en løbende indsats på området. Som led i aftalerne bliver der hvert år udarbejdet et regnskab over kommunens sparede energi. På seneste møde i udvalget for natur, teknik og miljø blev den seneste opgørelse fremlagt.

Den viste, at i løbet af de 7 år er kommunens CO2-udledning blevet reduceret med næsten 14 procent - både til gavn klimaet og kommunens økonomi. Og heldigvis er kommunen bundet til at fortsætte denne indsats frem til 2025 med en gennemsnitlig årlig reduktion på 2 procent.

I SF står vi fast på, at aftalen skal holdes – også selvom de lavthængende frugter er høstet. Hvis ikke det kan lade sig gøre at isolere/energioptimere sig til en reduktion, må det betyde, at kommunen må opsætte langt flere solceller.

Det er ganske vist blevet mere besværligt for kommunerne at etablere nye solcelleanlæg på grund af en omgang lovsjusk fra Christiansborg, men det er den eneste farbare vej for at opnå besparelserne på CO2-regnskabet. Og det skal vi.”

 

Publiceret: 14. Juni 2017 16:07

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt