Kommunalvalg 2017
Per Dalgaard
Per Dalgaard
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Er DF kun et nødvendigt onde for Venstre i Syddjurs?

Af Per Dalgaard, gruppeformand for Dansk Folkeparti, Syddjurs Byråd:

“Venstres partiformand Tommy Beck Kobberøe udtaler efter Venstres nylig afholdte generalforsamling, at han ikke anser Dansk Folkeparti for at tilhøre blå blok. Så ved vi da det. Om han tegner hele Venstre, vil vise sig. Men man må formode, at en så markant udtalelse er godkendt også hos V-borgmesteren, Claus Wistoft. Så ved vi også det.

Dansk Folkeparti har både på landsplan og i det kommunale system den tilgang til politik, at vi søger mest mulig indflydelse og støtter selvfølgelig de partier, der giver DF en sådan. Denne ønskede indflydelse har Venstre i Syddjurs Kommune ikke ydet DF særlig helhjertet. Men vel kun af nød, hvor DF var en medvirkende årsag til, at Venstre fik borgmesterposten.

Venstres tilgang til at styre Syddjurs Kommune har været meget regneark-baseret, hvor det sociale aspekt har været sat til side. Det er ikke Dansk Folkepartis tilgang til en god, folkelig politik for de svageste borgere. Selvfølgelig skal økonomien i en kommune være i orden, men der er dog grænser for, hvor meget der skal reduceres på det sociale område.

Dansk Folkeparti ved nu, hvor vi har Venstre og vil selvfølgelig i den kommende kommunale valgkamp reagere ud fra dette.

Venstre har tidligere overfor DF vist, at vore mærkesager af værdipolitisk karakter, slet ikke giver nogen positiv reaktion i dette liberale parti.

Tværtimod har det tidligere medført en udemokratisk reaktion fra Venstres side i byrådssalen ved et forslag Dansk Folkeparti stillede i marts 2016. (det såkaldte 'Frikadelleforslag' i børnehaver og vuggestuer, red.).  Det bliver en meget spændende kommunal valgkamp.”

Publiceret: 31. Marts 2017 05:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere