Kommunalvalg 2017
Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V). Foto: Anne Steen
Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V). Foto: Anne Steen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Syddjurs: Enhedslistens fornemmelser for 'borgmesterens nedskæringspolitik'

Af Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune:

"KV 2017 står for døren og alle lister og partier er i gang med at finde kandidater,  som har tid og lyst at deltage i lokalpolitik. 

Valgkampen bliver spændende – lokalpolitik er spændende, tæt på borgerne, hvor byrådets medlemmer hver eneste dag står på mål for vores prioriteringer, og jeg kan kun opfordre alle interesserede til at melde sig ind i et parti og på den måde støtte op om de man har tillid til, ligesom det er vejen til opstilling på en liste. 

Byrådsarbejde er muligheden for indflydelse på lokale prioriteringer, ikke uforståeligt virker omfanget af en kommunes gøremål uoverskueligt for mange – den bedste vej til indsigt er at kaste sig ud i det. 

Politiske postulater og diskussioner vil det næste år fylde sendefladen lokalt, og sådan skal det være, og især Enhedslisten er allerede godt i gang med udtalelser om borgmesterens nedskæringspolitik – uden tvivl for at gentage det igen og igen i håbet om, at det bliver en sandhed. 

Lidt fakta kan måske kaste lys over denne valgperiodes faktiske serviceudgifter i SDK, som målt i faste kroner er uændrede over perioden – i praksis har den samme service altså kunne leveres i alle 4 år (se foto, red.)

Det betyder ikke at serviceniveauer på alle ydelser er uændrede, da byrådets årlige budgetprioriteringer løbende ændrer på dette.  

Det for Enhedslisten kedelige faktum er dog bare – af forbrugt økonomi pr. borger til service de seneste 4 år ikke er skåret ned.

Jesper Yde Knudsen vil nok replicere med, at behovet og borgerforventningen til service er større, men det er en helt anden og langt mere relevant politisk diskussion, som ikke bør tages på Enhedslistens fejlagtige postulater."

Kilde: Borgmester Claus Wistoft
Kilde: Borgmester Claus Wistoft
Publiceret: 19. Februar 2017 12:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112