Kommunalvalg 2017
Jan Kjær Madsen (B), Syddjurs Byråd.
Jan Kjær Madsen (B), Syddjurs Byråd.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - Debat Syddjurs: Ebeltofts mange potentialer skal bare forløses

Af Jan Kjær Madsen, byrådsmedlem for Radikale Venstre, Syddjurs Kommune:

"I Syddjurs Kommunes budget har Byrådet i de kommende år afsat midler til et styrket arbejde med byen Ebeltoft. Der er tale om støtte til konkrete initiativer i forlængelse af Visions- og Udviklingsplanen for Ebeltoft by og havn fra 2015. Planen skal styrke Ebeltoft bys position som velbevaret kulturarv og som et regionalt kraftcenter for turisme.

Og hvorfor nu det?

Jo, for smukke, historiske og ”besværlige” Ebeltoft er på mange områder en usleben perle med et stort potentiale. Ebeltoft er et fyrtårn for kystturismen i hele Østjylland. Og som tidligere borgmester Jørgen Brøgger sidste år påpegede, så er der hvert år mange gæster, der besøger vores hyggelige og smukke gamle by, men den trænger til et løft for at styrke turisme og udvikling. Befolkningssammensætningen i byen stagnerer og ændres i disse år, handels- og erhvervslivet er udfordret på flere områder, ligesom turismen der – udover vejret - styres af de skiftende samfundstendenser.

Byen har attraktive seværdigheder, et stort udbud af spændende lokale fødevarer, et værdifuldt historisk købstadsmiljø, den har Ny Maltprojektet, og en havnefront der i høj grad trænger til at få videreudviklet og udfoldet sit enorme potentiale.

Sidstnævnte fremstår som et konglomerat af åbne forblæste arealer med fin udsigt, attraktioner, åbne og lukkede erhvervsbygninger med forskelligt udseende, samt havne- og boligarealer. Hver for sig "fint nok", men helt uden sammenhæng, charme og nødvendig tiltrækningskraft, i hvert fald uden for juli måned, hvor tingene sker helt af sig selv.

Derfor er tiden nu moden til at tage fat på at få forløst nogle af de åbenlyse potentialer. Vi kan med fordel tage udgangspunkt i nogle af de mange gode planer og beskrivelser, der er lavet gennem tiden, den seneste "Visions- og Udviklingsplan for Ebeltoft by og havn" fra 2015.

Det kræver viden, økonomiske ressourcer, vedholdende politisk opbakning og måske en ny organisering af arbejdet. De af Byrådet afsatte midler skal i første omgang bruges til en vidensmæssig forankring, som afsæt for planlægning og udførelse, der forhåbentlig kan starte den gode udviklingsspiral, som i de kommende år bygger på eksisterende og nye initiativer.

Forhåbentlig kommer det nuværende og det kommende Byråds arbejde til at understøtte og iværksætte tre overordnede ting:

1. En styrket indsats for bevaring og nænsom udvikling af den gamle historiske bydel. Til glæde for dem der bor der, de som driver virksomhed der og for alle de turister, der besøger byen og bidrager til byens udvikling.

2. En saltvandsindsprøjtning til planlægningen og udviklingen af hele byen med særligt fokus på havnearealerne.

3. Støtte udviklingen og sammenhængen mellem alle de spændende projekter i relation til Ny Malt, museerne og byens mange turistvirksomheder.

Nogenlunde sammenlignelige byer som Fåborg, Sønderborg og Christiansfeld har med succes igangsat lignende indsatser. Ebeltoft, som oplevelses- og turistby, er en vigtig brik i vores skønne område. Og den fortjener en særlig fremadrettet indsats til glæde for os alle i Syddjurs."

Publiceret: 07. Februar 2017 13:34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112