Kommunalvalg 2017
Henrik Holmsted Pedersen
Henrik Holmsted Pedersen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Udlicitering undergraver vores velfærdssamfund

Af Henrik Holmsted Pedersen på vegne af Enhedslisten Norddjurs:

“Enhedslisten Norddjurs (EN) vil arbejde for, at Reno Djurs hjemtager allerede udliciterede opgaver og udfører opgaverne i eget regi. Et sådant tiltag vil efter vores opfattelse højne kvaliteten og servicen ude hos borgeren, men sandelig også gavne skraldemanden som ikke længere hvert anden, eller fjerde år, bliver tvunget til nye arbejdsgivere, som typisk forringer deres arbejdsvilkår.

Med ændret lønstruktur vil der blive arbejde til flere medarbejdere, plads til EGU elever med fuld lønkompensation fra Staten. Plads til, at de borgere som er ramt af 225 timers reglen på kontanthjælp kan få mulighed for at få tanket timer op, så også arbejdsløse på kontanthjælp i Norddjurs får en chance for at leve et liv nogenlunde som du og jeg.

Vi ønsker, at Reno Djurs I/S, som er et selskab der ejes af Syd og Norddjurs kommuner, frem for at være en traditionel økonomisk drevet virksomhed, skal påtage sig et større socialt ansvar over for vore borgere, både i Syd og Norddjurs Kommuner. Det kan gøres uden, at det bliver en eneste krone dyrere for borgerne.

Som skraldemand tilbage i 1990 og frem til 2000 oplevede jeg personligt, hvordan skraldemændene den gang virkelig havde gode og ordentlige arbejdsforhold. Man kørte eksempelvis hjem til frokost, og igen til middag, man gik efter endt arbejde i bad og skiftede til almindeligt tøj. udliciteringen har ødelagt alt for meget velfærd, også inden for renovationsbranchen Den i øjeblikket aktuelle kvalitetsrapport for år 2016, en rapport som udarbejdes af RENO DJURS, taler da også sit eget tydelige sprog.

Melgaard, som indsamler dagrenovation for RENO Djurs i størstedelen af områderne i henholdsvis Syd og Norddjurs Kommuner, har i 2016 af Reno Djurs fået tildelt 44 punktbøder a' 500 kr. samt 40.400 kroner for manglende kvalitet i opgaveudførelsen. Man kan vist roligt sige, at udlicitering ikke kan betale sig, og at vi nu ser konsekvenserne af den undergravning af velfærden, som Dansk Folkeparti og Venstre startede 2001, hvor kommunerne blev tvunget til at udlicitere alt fra renovation til aktivering af syge og arbejdsløse.

I dag skal kommunerne selv sørge for at sikre borgere mod den nedslidning der sker, hvor udlicitering undergraver arbejdsmiljøet - der findes hverken efterløn eller førtidspension. I dag er nedslidning på belastede arbejdspladser ikke bare den største trussel mod vores sundhedssystem. Det er den største trussel mod vores kommunale velfærd. Derfor vil Enhedslisten Norddjurs arbejde for at hjemtage opgaver der, hvor udlicitering har ført til dyr og dårlig service og et skadeligt arbejdsmiljø.”

Publiceret: 08. Marts 2017 13:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112