Leo Petersen, Borgerlisten Norddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen
Leo Petersen, Borgerlisten Norddjurs. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Stop skuespillet om vores børn

Af Borgerlisten Norddjurs (Se de fire skribenters navne i faktaboks)
  • John Eriksen, Næsgaard, Grena
  • Bo Varmdal, Grenaa
  • Leo Petersen, Alingåbro
  • Torben Bach Sørensen, Grenaa

"Det er et tegn på dårligt samarbejde i kommunalbestyrelsen, når man farer i hovedet på hinanden ved mindste ytring om skoleområdet. Måske skyldes det dårlig samvittighed over, at kommunalbestyrelsen allerede i indeværende periode skulle have lavet en aftale på området. 

Der findes nemlig tilstrækkelige nødvendige undersøgelser, beregninger og statistikker til, at man kunne have truffet kvalificerede beslutninger.

Som kandidaterpå Borgerlisten Norddjurs, til det kommende kommunalvalg, ærgrer det os at opleve et fuldstændig handlingslammet byråd, når det gælder skoleområdet.

Vi forventer nemlig ikke, at den nuværende kommunalbestyrelse tør tage kvalificerede initiativer før kommunalvalget. Behageligt strategisk - for vi tror man er bange for vælgernes dom.

Kandidaterne på Borgerlisten til det kommende kommunalvalg vil primært tage udgangspunkt i børnenes uddannelsesbehov. Vi vil derfor støtte en øget decentralisering af beslutninger på skoleområdet.

Borgerlistens kandidater ønsker, at lokalsamfundene i vores kommune i videst mulig omfang bibeholder deres skoler, når de ansvarlige skoleledere i samarbejde med skolebestyrelsen kan sikre børnenes uddannelse, og stå inde for kvaliteten heraf.

Vi mener derfor, at skoleledere, lærere og forældre skal have stor indflydelse på kommunens skolestruktur.

Vi er nemlig ikke sikre på, at kommunens administration altid "ved bedst”, og dette sammenholdt med, at det nuværende politiske flertal i kommunalbestyrelsen har vist sig "bange" for vælgerne, har medvirket til det politiske skuespil på området.

Borgerlistens kandidater vil i næste valgperiode arbejde for en decentralisering af beslutningsprocesserne i Norddjurs. Det gælder for alle kommunens institutioner skoler, plejehjem etc.

Vi tror nemlig, at nærhed til bl.a. kommunens svage borgere er afgørende for de gode beslutninger.

Vi vil kræve virkelig gode argumenter fra kommunens administration for ikke at flytte beslutninger tæt på borgerne.

Vi skal ikke vælges for enhver pris. Men jf. Borgerlistens traditioner og idealer, tør vi tage beslutninger til gavn for Norddjurs Kommune.

Listens kandidater, der har bopæl i både øst og vest i kommunen, har udelukkende vælgerne i Norddjurs som øverste myndighed.

Borgerlisten Norddjurs, der repræsenterer HELE kommunen, er fuldkommen fri af de landspolitiske partier på Christiansborg og derfor ikke hæmmet af partimæssige overordnede strategier."

Torben Bach Sørensen, Borgerlisten Norddjurs
Torben Bach Sørensen, Borgerlisten Norddjurs
Publiceret: 01. Marts 2017 06:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere