Kommunalvalg 2017
Tom Bytoft. Foto: Lars Norman Thomsen
Tom Bytoft. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Socialdemokraterne mener, det vi siger - gør Borgerlisten det samme?

Af Tom Bytoft (S) næstformand i Børne og Ungdomsudvalget og Niels Basballe (S) medlem af Børne og Ungdomsudvalget, Norddjurs Kommunalbestyrelse:

“Når Socialdemokratiets medlemmer udformer sit valgprogram, så gør vi alt for at holde det vi lover.

Det gælder også skoleområdet.

Ved sidste kommunalvalg lovede vi at sikre de eksisterende skoler og børnebyer. Det løfte har vi holdt, og derfor har vi ikke taget initiativ til en aftale med Venstre eller Borgerlisten om at lukke skoler i denne valgperiode. Må det være tilladt at spørge, hvilken aftale det egentlig er, som Borgerlistens nye ledelse mener, vi skulle indgå uden at bryde med den socialdemokratiske politik?

Det er hverken frygt for vælgerne eller taktiske overvejelser, der har afgjort vores standpunkt. Årsagen er, at vi har lovet det, og at vi mener det. Hos os er det hverken handlingslammelse, frygt for vælgerne eller manglende mod til at træffe kvalificerede beslutninger. Vi har truffet den modige og kvalificerede beslutning for denne valgperiode, at vi ikke ændrer i strukturen, men bruger kræfterne på at få folkeskolereformen til at fungere.

I den nuværende kommunalbestyrelse er der vist et meget lille mindretal, der har ønsket at lukke skoler. Det er vel mest noget, der hviskes om eller nævnes, når risikoen for at skulle stå på mål for det i offentligheden ikke er tilstede.

For på trods af en skoleanalyse, der nøje beregner, hvad forskellige forslag koster, er disse forslag ikke løftet ind i kommunalbestyrelsen eller præsenteret som forslag overfor offentligheden. Et af de politiske formål med skoleanalysen var netop, at partierne i kommunalbestyrelsen på et oplyst grundlag kunne fortælle, hvad de ønskede.

Borgerlisten efterlyser en politisk aftale, men med hvem?

”I videst muligt omfang skal de lokale skoler bevares”. Det er svært at være uenig i, men hvad betyder det egentlig. Er der skoler, som Borgerlisten alligevel vil foreslå lukkes? Beslutningerne på skoleområdet skal decentraliseres, men hvad er det konkret, der skal decentraliseres? Folkeskoleloven skal vel overholdes?

I øvrigt udtalte Leo Petersen d. 12/1-2017: “at man vil kæmpe for at bevare de små skoler og børnebyerne”. Nu er det så åbenbart kun i “videste muligt omfang”.

At skyde os og vore kolleger i skoene, at vi er bange for vælgerne og meget andet, er jo ikke noget oplæg til det samarbejde, som Borgerlisten efterlyser.

At spørge Kasper Bjerregård om, hvad Venstre vil på skoleområdet, er vel også tilladt i en demokratisk debat. Han har åbenbart også ændret holdning siden d. 02.05.16, hvor han udtalte: “ingen tvivl om, at vi skal støtte vores små bysamfund, men skal det nødvendigvis ske gennem folkeskoleområdet”.

Nu er han så pludselig enig i, at det er: “tudetosset at tale om lukning af Toubro Børneby”. Den må vel kategoriseres under “små bysamfund”.

I Socialdemokratiet fortæller vi før valget, hvad vi vil på skoleområdet i den nye kommunalbestyrelse, og det behøver jo ikke være vælgerfrygt, der gør, at vi i denne periode har ønsket skoler og børnebyer bevaret. Det kunne jo være, vi mente det.”

Niels Basballe
Niels Basballe
Publiceret: 10. Marts 2017 12:18

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt