Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Modige politikere, som ikke bare puster sig op, efterlyses

Af Paul-Werner Johnsen, Ellekrogen 5, Grenaa:

"Det kommende kommunalvalg her i Norddjurs kommer helt sikkert til at handle om skolestruktur og økonomi. Når børnetallet falder, bliver man jo nødt til fra politisk side at lave de nødvendige tilpasninger på skoleområdet.

Vores tidligere borgmester Torben Jensen siger, at hvis en skole skal være veldrevet og fungere godt, skal der være over 120 elever. De gode lærerkræfter vil jo også altid søge til en skole, hvor de ved, at den er fremtidssikret. Det er sygehusene om igen.

Derfor kan Kommunalbestyrelsen lige så godt sætte sig ned og finde ud af, hvad det er for nogle skoler, som kommunen skal satse på. Det kan blive så ringe, at forældrene bliver nødt til at træffe en beslutning som det skete i Voldby.

Er det sådan at vores politikere gerne vil have det ?

På denne måde overflødiggør de  sig selv. Og Voldby er ikke blevet et ringere sted at bo, fordi børnene er blevet flyttet 7 til 8 kilometer, som afstanden er ind til Vestre Skole.

Samtidig siger Torben Jensen, at der kan spares cirka 50 millioner kroner på dette område, hvis vi laver de her tilpasninger. Det vil i hvert tilfælde pynte godt i vores kommunekasse. Så hvorfor ikke komme i gang? Jo før jo bedre.

Jeg vil håbe, at dem der har skolesøgende børn og vælgerne her i Norddjurs kan se, at det må være bedre at have nogle gode enkelte og fremtidssikrede skoler, hvor der er kvalitet i undervisningen end flere små som hele tiden er i fare for at blive lukket.

Børn er vores samfunds råstoffer, og de skal have den bedst mulige undervisning. Der her med at partierne går og puster sig op over for hinanden og siger: "Hvilke skoler vil I lukke? Kom nu frem med det" - for så at vente på, hvem der blotter sig først. Det kan vi ikke bruge til noget som helst.

Få aftalt en fornuftig skolestruktur, der er fremtidssikret, jo før jo bedre. Så kan man lægge pres på for at få lavet nogle gode transportmuligheder til og fra skolen. For potentielle tilflyttere må det også være rart at vide, at der er ro på det her område i Norddjurs.

Nu har Toubroskolen været lidt i skudlinjen, og det er fint at Tom Bytoft og Niels Basballe slås for at bevare skolen. Der er derfor, at man stemmer på politikere. Skolen har p.t. 66 elever. Jeg synes, at det er en smule naivt at tror, at elevtallet vil stige markant, fordi letbanen måske åbner engang i 2018.

Jeg tror, at man bliver nødt til at se på, om der er nogle prognoser, der siger noget om det her med, at der kommer en letbane til et område. Også i et udkantsområde.

Men hvis det Torben Jensen siger holder stik, ja så er det et kvalitetsløft til de skoler, der satses på og en forbedring af økonomien her i Norddjurs Kommune. Hvad venter vi på?"

Publiceret: 13. Maj 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt