Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Letbane eller Sværbane

Af Kenneth Møller Kajhøj, Grenaa - kandidat for Socialdemokratiet til KV17:

"Hvor er det trist at læse at ombygningen af stationer til den nye letbane bliver bremset, fordi BaneDanmark og letbaneselskabet mangler at give de endelige godkendelser. Det kan, i værste fald, betyde at toget skal indstilles IGEN, i en periode, fordi man først kan lave ombygningen, efter letbanen er taget i brug.

Man kan undre sig over den manglende forståelse, for de borgere der bor længst væk fra Århus midtby, men som hver dag skal bruge lang tid, for at komme til og fra job, i selv samme by. For herude på Djursland pendler vi gerne ind til "storbyen", for at støtte det fleksible arbejdsmarked, men efter lang tid med de såkaldte togbusser, er bægeret ved at være fyldt.

Og selv om letbanen snart skal tages i drift, så er der udsigt til at pendlerne, endnu en gang, skal ind i busser, for at passe deres arbejde.

Jeg er uddannet smed, bosiddende i Grenå og arbejder på en virksomhed i Århus, så jeg har god erfaring med at være en del af det fleksible arbejdsmarked. Jeg tager dog bilen til og fra arbejde, da det ganske enkelt ikke kan hænge sammen, hvis jeg skal med togbus.

Med udsigt til den nye letbane, åbner det op for muligheden til at støtte op om den offentlige transport, men ikke hvis jeg skal gå i et år og ikke vide om vi er købt eller solgt, herude på Djursland.

Hvis man var en smule mistroisk, kunne man godt ledes til at tænke, at dette var et "tak for sidst" til politikerne på Djursland, fordi de ikke ligger sig fladt ned på ryggen, og lader BaneDanmark gennemføre deres spare øvelse, ved at lukke en masse overskæringer, frem for at bruge penge på at sikre dem.

Men sådan noget kunne man da aldrig finde på, fra sådan et velrenommeret selskab, vel?"

Publiceret: 20. Marts 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt