Kommunalvalg 2017
Aleksander Myrhøj
Aleksander Myrhøj
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Kampen fortsætter - de 1,5 mio. kroner rækker slet ikke ude i daginstituionernerne

Af Aleksander Myrhøj, socialpædagog, byrådskandidat for SF i Norddjurs og far til Karl på 20 mdr.:

“Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til børnene i de kommunale daginstitutioner. Tillykke med at jeres forældre har kæmpet sig til et lille løft for jeres hverdag. Når jeg betegner det som et lille løft, er det for at sætte det i forbindelse med virkeligheden. 1,5 millioner kroner er en brøkdel af, hvad der reelt er behov for at tilføre området, for at få rettet op på årevis med nedskæringer og budgetter på en usund slankekur. At der er blevet råbt så højt, at alle i byrådssalen pånær V hørte det, er en sejr i sig selv.

Mit håb er nu blot, at der fortsat er engagerede forældre i Norddjurs, der ikke stiller sig tilfreds med den almisse, der er blevet tilført som et slet skjult “hold kæft bolsje”. Der er behov for et permanent og seriøst løft, for at vi i Norddjurs fremover kan tilbyde børnepasning, der tiltrækker tilflyttere og sikrer børnene ordentlige vilkår, mens mor og far er på arbejde. Derudover kommer de ansattes vilkår, der mildest talt er unfair.

For at nå op på BUPL's minimumsnormering mangler der omkring 3 timer til hvert barn i vuggestuealderen (0-2 år) og omkring 1 time til hver af de 3-6 årige på ugentlig basis.

Forudsat at der hverken er sygdom, forældresamtaler, efteruddannelse eller andre opgaver som tager tid fra den egentlige børnekontakt. Der skal ikke herske tvivl om, at de ansatte i institutionerne kæmper på daglig basis, så de leverer den bedst mulige løsning for børnene og deres forældre - men de rammer der arbejdes i, er langt fra gode nok.

Mit håb er, at der i stedet for lappeløsninger, bliver lavet en holdbar og langsigtet plan, så BUPL's minimumsnormeringer kan opnås i løbet af få år. Til gavn for både børn, ansatte og forældre. I det lange løb er et stærkt børneområde en nødvendig og god investering. For at opnå dette, skal der på årlig basis findes 12 millioner kroner til 36 fuldtidsstillinger spredt ud over kommunen.

Det er mange penge, men det står mål med den udfordring, der findes i vores kommune. Fremtiden skabes hos vores børn, men vi vælger selv, hvilke rammer fremtiden skabes i.

Jeg tror på, at gode rammer skaber grobund for en god fremtid.

Herfra skal der lyde en kæmpe ros til de, der har været med til at sætte problematikken på dagsordenen og insisteret på at blive taget alvorligt. Husk på, at 1,5 millioner kr. blot er 10 procent af, hvad der årligt er behov for. Vi skal kæmpe videre for vores børn.

[Udregningerne er baseret på tal fra KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning].

Publiceret: 10. Marts 2017 13:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere