Kommunalvalg 2017
Else Søjmark (S)
Else Søjmark (S)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - Debat Norddjurs: Jeg ønsker stærke skoler og børnebyer, der bygger på respekt og tillid

Af Else Søjmark (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Fint møde i Ørum AktivCenter på initiativ fra min tidligere fagforening - og med deltagelse af over 100 lærere med ansvar for børn og unges trivsel og læring. Jeg fik indfriet mine forventninger til en god debat med stor spørgelyst og mange svar fra både salen og politikere.

Blandt temaerne var lærernes arbejdsvilkår, udsatte/ressourcesvage børn og unge og inklusion. Som en deltager nævnte har udsatte børn og unge mit hjerte og min opmærksomhed. Jeg har løbende fulgt inklusionsdebatten og hæftet mig ved de forskellige billeder af om inklusionen er lykkedes og for hvem. Og i hvor høj grad vejen fremad er som nu eller handler om at sikre mere tid og/eller flere penge eller om området helt burde omstruktureres.

Folkeskolereformen kom i kølvandet af aftalen om inklusion. Det tager tid at køre begge dele ind. Fra nogle lyder det, at resultaterne er begyndt at vise sig – men det er erfaringerne også. Debatten om arbejdsdagens længde, forberedelsestid, fleksibel arbejdstid og om inklusionens resultater eller mangel på samme er fortsat vigtig. For hvordan sikrer vi en attraktiv folkeskole kendetegnet af læring, kvalitet og trivsel for både nutidens og fremtidens børn og unge? Her skilles vandene ofte.

Det engelske skolesystem fremhæves nogle gange som en god model at lære af. Her er ro og disciplin – og børn der målrettet lærer. Personligt mener jeg man skal være forsigtig med at sammenligne det engelske og danske skolesystem. Engelske børn opdrages og undervises på mere disciplinær vis med større distance mellem lærer og elev. England er et samfund med stor ulighed og mindre rummelighed end i Danmark.

I Danmark ønsker vi som udgangspunkt plads til alle. Fokus er på at organisere vores skole- og specialtilbud, så vi i videst mulig omfang kan rumme forskellighederne og få så få tabere som muligt.

Jeg tror det er vigtigt at fokusere på vore rummelige værdier og de personlige relationer i undervisningen. Jeg ønsker stærke skoler og børnebyer, der bygger på respekt og tillid og på de kvaliteter vi har her i Norddjurs – og som udvikler sig med baggrund i dialogen om de erfaringer vi har høstet efter aftalen om inklusion og folkeskolereformen."

Publiceret: 07. Februar 2017 14:37

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere