Kommunalvalg 2017
Else Søjmark (S)
Else Søjmark (S)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Håber en af Norddjurs skolerne kommer med i forsøg om skoledagens længde

Af Else Søjmark (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"Tiden efter folkeskolereformen og aftalen om inklusion har vist et behov for mere fokus på skolens indhold og rammer herunder, hvordan vi skaber de bedst mulige vilkår for, at eleverne dannes og uddannes bedst muligt. Skoledagens længde er i denne sammenhæng også løbende til debat. 

I forlængelse heraf kan det være spændende og udfordrende, hvis en af Norddjurs Kommunes skoler kunne blive en de 50 skoler, der kan få mulighed for at deltage i forsøget omkring skoledagens længde, som ministeriet sætter gang i. De deltagende skoler vil nemlig få mulighed for at bruge ressourcerne på en mere fleksibel måde. 

Men en kortere skoledag i sig selv fører dog ikke til mere kvalitet og trivsel for eleverne. Fokus skal være på skolens indhold og livet i skolerne som helhed. De deltagende skoler kan bidrage med erfaringer, men forsøget bør følges tæt og ses i en større skolemæssig sammenhæng.  

Folkeskolereformens gode intentioner om bl.a. en mere varieret skoledag, mere motion og bevægelse samt et styrket fokus på at bryde den sociale arv er vigtige opmærksomhedspunkter samtidig med, at nye erfaringer skal bruges, så der generelt skabes bedre vilkår og rammer for elevernes trivsel, læring og inklusion."

Publiceret: 14. April 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt