Kommunalvalg 2017
Gitte Busck, SF
Gitte Busck, SF
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV17 - debat Norddjurs: Giv rum til bosætning i Ørsted

Af Gitte Busck, Nørager, medlem af SF´s miljøbaggrundsgruppe og Mads Nikolajsen, SF i Norddjurs Kommunalbestyrelse:

“Ørsted og Fjordlandet får en ny mulighed for boligudbygning. Hvis man støtter SF´s forslag til boligområde nord for Tangkæret.

Forslag til kommuneplan 2017 indfører tre bybånd i Norddjurs: Grenaa & omegn, Ørum-Glesborg-Bønnerup og Vestbåndet. Vestbåndet sammenkæder Auning-Allingåbro-Ørsted. Her skal udbygning understøttes. Det er godt for Ørsted.

I forvejen er Tangkærets indretning som rekreativt område blevet en fantastisk gevinst for Ørsted. Tangkæret gør det nærliggende areal ved Sygehusvej ekstra attraktivt til boliger. Derfor foreslår vi, at det areal – som i dag har status som ”potentielt fremtidigt område til byzone” - nu udlægges til byzone i den ny kommuneplan. Det vil være ekstra godt for Ørsted.

Der er andre udstykninger og ledige grunde i Ørsted og omegn. Men det skal ikke bremse muligheden for boliger nord for Tangkæret. Ørsted og ”Fjordlandet” har masser af naturkvaliteter, foreningsliv, børneby m.v. Men Ørsted er også den by i Vestbåndet, hvor pendlerafstanden til f.eks. Randers er længst. Derfor har Ørsted brug for en alsidig vifte af bosætningsmuligheder.

Derfor skal Norddjurs slå til, nu hvor der er skabt et dejligt, sammenhængende område med Tangkæret og Stenalt Skov og Stenalt Å. Og derfor ønsker SF desuden mulighederne for fremtidig byzone på et areal vest for Ørsted Børneby og vest for Skyttevej undersøgt i kommuneplanlægningen.”

Mads Nikolajsen, SF
Mads Nikolajsen, SF
Publiceret: 09. Marts 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere