Kommunalvalg 2017
Tom Bytoft. Foto: Lars Norman Thomsen
Tom Bytoft. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

KV 2017 - debat Norddjurs: Stop dit politiske drilleri Kasper og mén noget selv

Af Tom Bytoft (S), Norddjurs Kommunalbestyrelse:

"I et indlæg glæder Venstres Kasper Bjerregaard sig til et socialdemokratisk skoleudspil den 27. Februar. Læs lige artiklen Kasper og bemærk, at jeg siger, vi præsenterer et udspil for medlemmerne.

Læs også:

Læs også: KV 2017: Toubroskolen har en fremtid

Debat Norddjurs: Gode takter fra Bytoft - Venstre er klar

Mig bekendt er du ikke medlem af Socialdemokratiet, og det, at vi præsenterer et udspil for medlemmerne, er ikke det samme som, at vi har et vedtaget et udspil. Vi har et medlemsmøde om vores kommunalpolitiske program for de kommende år i marts, og vi vedtager vores valgprogram på vores generalforsamling i Socialdemokratiet i Norddjurs i maj. 

I stedet for at læne sig tilbage og intet mene, ville det klæde Venstre selv fortælle, hvad man vil. Måske Kasper kunne skrive lidt om det. Jeg forstår Kasper vil bevare Toubro Børneby. Det er da fint. Hvem har foreslået den lukket?  Hvis Venstre mener noget om skoler i Norddjurs, der er enighed om, ville det være en nyhed, som kunne udløse overskrifter.

Sidst vi hørte fra Venstre om noget, der handlede om struktur, var da formanden for BUU (Lars Østergaard, red.) ved åbningen af børnehaven i Børnebyen i Vivild mente, at der var en børnehave for meget i vest, og efterfølgende foreslog Kasper, at vi lod være med at sikre en minimumsnormering i de mindste børnehaver i kommunen. Var det udtryk for enighed i Venstre?

Er det samme forestilling vi skal igennem på skoledelen, hvor nogle i Venstre mener et, mens andre mener noget andet. Hvis svaret er ja, så giver det jo mening, at Venstre må nøjes med at vente på et socialdemokratisk valgprogram, hvorefter de kan fortsætte med ikke at mene noget. Det vilkår har vi jo haft i mindst 8 år, og det ser ud til at fortsætte. 

Jeg vil opfordre Kasper til at koncentrere sig om at bidrage til, at vi får lavet en handlingsplan for Toubro Børneby. Hvad gør vi/du for, at vi får vendt udviklingen i Børnebyens skoledel, hvor elevtallet er for lavt og kun 55 procent af børnene i skoledistriktet bruger deres lokale skole.

Det skal vi handle på, for der er sådan set børn nok, og opgaven fra budgetforliget for 2017 er at lave en handlingsplan, der hjælper Børnebyen. 

Det er opgaven her og nu, og det er bare med at komme i gang Kasper, for du og Venstre kunne jo hjælpe med gode forslag i BUU på vores næste møde." 

Publiceret: 18. Februar 2017 18:11

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere