Hallelujah for en hyldest til Leonard Cohen og sangene

Perlerække af danske sangere og musikere leverede en fornem hyldestkoncert i Pavillonen

Af
Af Søren Andersen

GRENAA: Leonard Cohen nåede aldrig at give en koncert i Grenaa - Aarhus er vist det tætteste, den canadiske sanger og sangskriver var på Djursland. Men hans søn, Adam, var for et par år siden forbi Kulturhuset Pavillonen og gav en minderig koncert - og han producerede farens musikalske testamente, You Want It Darker.
Få uger senere døde han af eftervirkningerne fra et fald i hjemmet - men heldigvis har vi stadig hans sange, og en snes af dem kunne onsdag opleves i Kulturhuset Pavillonen, der var heldig at blive et af de få stop på den minitur rundt i Danmark, som en perlerække af danske sangere og musikere satte op for at hylde Leonard Cohen - og ikke mindst hans fantastiske sange.
På scenen kunne man opleve et band med bassisten Troels Skjærbæk som kapelmester - og med brormand Lars på guitar, Mads Andersen - bror til Mike Andersen - på trommer og ikke mindst tangenttrylleren Palle Hjort var den musikalske opbakning i de bedste hænder.
De elegante korstemmer, som altid var Leonard Cohens varemærke, leverede Sara Indrio og Signe Svendsen nærmest perfekt - og de fik også lov at være i solistrollen. Sammen med Bjørn Fjæstad, Steen Jørgensen, Claus Hempler og Mike Andersen.
Det vil ikke være fair at fremhæve den ene frem fra den anden efter sådan en stor oplevelse. Heldigvis var der ikke tale om en sætliste med Leonard Cohens Greatest Hits - der var dykket ned i sangkataloget og fundet sange, som mange i salen aldrig tidligere har hørt.

Publiceret 07 December 2017 12:44

SENESTE TV