Cirka 2017:

Ny teknik bag fotoudstilling af Mogens Greve

47 aftenfotos af baglandsdanmark i foranderlighedens lys

Langfredag kan man i Fru Hansens Gårdbutik ved Drastrup opleve en ganske ny teknologi, der får foto og video til at smelte sammen. Det er fotografen Mogens Greve, Karlby, der udstiller under titlen 'Cirka 2017'.

Med 47 sort/hvide fotos fra hele Djursland taget klokken 20.17 +/- en time gennem vinterhalvåret 2015/16 sætter han med sine egne ord baglandsdanmark i et nyt og anderledes perspektiv.

“Cirka 2017 i Danmark er første gang, vores nye teknologi bruges ved en fotoudstilling,” siger medstifter og salgsdirektør i emotionsAR i Barcelona, Josep Balleste.

Gratis app

Ved at downloade den gratis app, emotionsAR, kan man med sin smartphone/Iphone afspille de 47 videoer taget i dagslys samme sted som fotoet. Det vil sige, at man først kan iagttage fotografierne og dernæst se en filmbid fra samme lokation.

“Skønheden afhænger både af tiden, kemien, forudsætningerne og af øjnene, som ser det. Byerne er forskellige som dag og nat, intet er rigtigt, intet er forkert, alt er sandhed - og sandheden kan tolkes.”

Landet contra byen

Mogens Greve har valgt at fotografere klokken 20.17

“Den flotte natur er lukket ned, til det igen bliver morgen. Der er stille - meget stille, og der er langt til alting. Livet leves, børn vokser op, ældre bliver endnu ældre, racisme og medmenneskelighed lever dør om dør som alle steder i by og på land - inde bag de nedrullede gardiner.”

Cirka 2017: Fotoudstilling af Mogens Greve - fotorier.dk
Fru Hansens Gårdbutik i det gamle mejeri på Ebeltoftvej 5 ved Drastrup
Åbning af udstillingen Langfredag 25. marts kl. 13-15, hvor der bydes på et lille glas
Udstillingen kan ses frem til og med søndag 22. maj

Publiceret 22 March 2016 07:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV