Lokalhistorie i Sønderhald:

Den gamle skole i lokalhistoriens lys

Generalforsamling indledes med foredrag om bygningen i Drammelstrup, hvor der både har været skole og erhverv

Sønderhald Egnsarkiv holder som regel sine generalforsamlinger andre steder end på arkivet i Øster Alling. I år er det således Notat Grafisk i Drammelstrup, der lægger lokaler til. Generalforsamlingen holdes tirsdag 15. marts.

Notat Grafisk holder til på den tidligere skole i Drammelstrup, Nordkystvejen 2F. Besøget her starter klokken 19 med et kort tilbageblik på Drammelstrup Skoles historie. Det handler blandt andet om, hvorfor den blev placeret langt væk fra de nærmeste landsbyer i 1880, og hvorfor den blev nedlagt i 1960. Derefter vil direktør Finn Ellegaard fortælle om Notat Grafisk, der tilbage i 1976 købte skolen af fabrikant Leo Nissen, der startede Bomuldsvæveriet på skolen. Under folkeafstemningerne om EU-medlemskabet har der været produceret dagblad på stedet, og der har været op til 35 ansatte i en periode.

I dag har også Oplysningsforbundet DEO et kontor på adressen. DEO arrangerer blandt andet busrejser med Nørager Taxi og Turistbusser ud i Europa.

Efter den historiske del holder Lokalhistorisk Forening for Sønderhald generalforsamling, og Notat Grafisk byder på kaffe og kage.

Publiceret 12 March 2016 09:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV