Maria Rørbæk, fast sommerferiegæst på Anholt, har skrevet en krimi, der har sit udspring på Kattegat-øen

Maria Rørbæk, fast sommerferiegæst på Anholt, har skrevet en krimi, der har sit udspring på Kattegat-øen

Kultur:

Voksenkrimi foregår på Anholt

Børnebogsforfatteren Maria Rørbæk, fast sommerferiegæst på Anholt, har begået en let-læst voksenkrimi, der har sit udspring på Kattegat-øen

Af
Af Lars Norman Thomsen

?Et sted på Anholt kæmper en mand desperat for at komme fri. Fodlænkerne snerrer om benene, og uanset hvor meget han presser, sidder de fast. Hvad kan hun finde på? Hvad sker der nu? Er der dog ikke noget, han kan gøre?

Sådan begynder den nye letlæsnings-krimi 'Hævn mig nu' af børnebogsforfatteren Maria Rørby. Krimien er udgivet af forlaget Nyt Dansk Litteraturselskab som en del af serien LæseLyst.

”Bogen er målrettet voksne, der har svært ved at læse helt almindelige bøger på dansk – for eksempel fordi de er indvandrere eller ordblinde, men hvis man kan leve med, at der for eksempel står politi-bindestreg-mand, tror jeg også, den er rigtig sjov for folk med kendskab til Anholt. Selv om bogen er let at læse, er det bestemt ikke en børnebog,” siger forfatteren.

Anholt-freak

De sidste mange år har hun holdt ferie på Anholt Camping, og bogens handling udspiller sig for eksempel på Anholt Kro, ved Riccos kaffebar og på campingpladsen.

”Jeg har læst gyser-forfatteren Steven Kings råd til folk, der gerne vil skrive og et af dem lyder: Skriv om det, du kender. Derfor har jeg taget udgangspunkt i sommerferie-stemningen på Anholt, som jeg kender rigtig godt,” fortæller Maria Rørbæk.

Det er hendes første skønlitterære bog for voksne, men mange børn kender hendes bøger om for eksempel bogstavtyven, krokodillebarnet Karl, bandet Roller Kids og makkerparret Mik og Ali. Sidstnævnte serie blev også til på Anholt.

”Det var for nogle år siden, da min datter lige var blevet færdig med børnehaveklassen, og skulle øve sig på at læse. Vi havde glemt at få let-læsnings-bøger med på sommerferie, og de er jo ikke sådan lige til at skaffe på Anholt, så jeg besluttede selv at skrive nogle - og det blev til bøgerne om Mik og Ali, der i dag er blevet vældig populære. En af bøgerne handler om Mik og Ali, der sælger saft – og den er inspireret af sommerlivet på Anholt, hvor mange børn har små boder” siger hun.

Om Maria Rørbæk

  • Journalist og forfatter
  • Født 1973
  • Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, 1999
  • Egen journalistisk virksomhed fra 2001 – 2008. Skrev især til fagblade og magasiner. Reportagerejser til blandt andet Japan, Bolivia, Jamaica, Vietnam, Færøerne, Kosovo og Bosnien
  • Ansat på Fagbladet Socialpædagogen fra oktober 2008
  • Debuterede i 2012 på Gyldendal med ‘Farvel sut, sagde krokodillebarnet' og har siden udgivet en lang række bøger for børn
  • Bor i Valby

Publiceret 29 September 2015 15:11