Udbyhøj:

Prøv den nye bro og sov i et shelter af bundgarnspæle

Naturpark Randers Fjord har kastet ny fiskebro og nye shelters af sig

Af
Anette Bonde

Fra både landsiden og vandsiden kan man se tre maleriske stakke af bundgarnspæle ved havnen i Udbyhøj Syd. Ved nærmere eftersyn viser det sig at være tre shelters, der på smukkeste vis er pakket ind i gamle bundgarnspæle.

Shelters a la fiskegrej

Medlem af bestyrelsen for Sejlklubben Udbyhøj Syd Hans Jørgen Rasmussen, Kare, er idemand. Han fortæller, at ønsket om tre shelters blev forhindret af kystlovgivningen, der forbyder byggeri inden for 300 meter. Derfor gik han i gang med tegneblok og dernæst med sav og hammer, og det gav gevinst i form af dispensation, fordi de tre shelters ligner fiskergrej. De har fået navnet “Fjordshelters” og ligner indvendig helt almindelige shelters blot med spids tag.

Ny badebro

Udbyhøj Syd har også fået en ny badebro. Den afløser den gamle badebro, som de fleste i Udbyhøj og omegn kender.
“Den oprindelige bro, der lå ved siden af fiskerhuset, var mindst 200 år. Her lagde fiskere til og landede deres fisk til fiskeeksportør Anker Nielsen. Da han stoppede, blev broen ikke længere sat ud.”
Nu kan lystfiskere igen fiske i sejlrenden, børn kan samle krabber, og kanoer og kajakker kan lægge til. Det er både turister og fastboende glade for, fortæller Hans Jørgen Rasmussen.
Den nye bro blev indviet fredag 26. juni. Blandt gæsterne var Søren “Smed”, Allingåbro, fra DR's “Rigtige Mænd”, der sammen med seks andre svømmede tværs over fjorden og dens strøm. Det skulle gøres lige præcis på den måde, idet dette nemlig ifølge en gammel tradition, som man stadig husker i Udbyhøj, var en særlig manddomsprøve for de lokale teenageknægte.

Både den nye bro og shelters er en del af projekt Naturpark Randers Fjord, der skal skabe synlige og bedre adgangsveje til Randers Fjord. Projektet er et samarbejde mellem Norddjurs og Randers Kommune.

Publiceret 19 July 2015 09:00

SENESTE TV