Rikke Hedman på sit kontor i en af salene, hvorfra hun har udsigt til de helt igennem enestående smukke rammer på Sostrup Slot.

Rikke Hedman på sit kontor i en af salene, hvorfra hun har udsigt til de helt igennem enestående smukke rammer på Sostrup Slot.

Sostrup Slot:

Et åndehul for refleksion og fordybelse

Forstander Rikke Hedman på Sostrup Slot er klar til at udføre store planer

Af
Anette Bonde

Med en baggrund som chef i DR gennem ti år er Rikke Hedman vant til at manøvrere i et væv af inputs og få sat form på vilde tanker og ideer. Det matcher perfekt med hendes nye job som forstander på Sostrup Slot, siger hun.
Som redaktør med opdraget at tænke naturstof på en anden måde iscenesatte hun i sin tid Bonderøven, Camilla Plum og Annemad. Senere blev hun som projektchef på B&U sat i spidsen for flytningen af denne afdeling fra København til Aarhus, og hun fandt nye talenter, blandt andet Sofie Linde Lauridsen og Sofie Østergaard på Ramasjang. Senere blev hun udviklingsredaktør og de seneste knap fem år var hun redaktionschef i DR Tro.
“Det har alt sammen handlet om at inspirere det enkelte menneske. Og det ligger fantastisk og i logisk forlængelse til mit job her på Sostrup Slot, nemlig at inspirere det enkelte menneske til at få det bedst mulige ud af sit eget liv. Vi vil skabet et sted med glæde - det skal være opløftende at komme på Sostrup Slot, både for det enkelte menneske og for fællesskaber.”

Overtog slottet i juni

Rikke Hedman tiltrådte i sit nye job som forstander på Sostrup Slot 1. november. Bag projektet Det nye Sostrup står søskendeparret Anders Bundgaard og Kirsten Bundgaard Swift, der i sommeren 2014 købte slottet og klosteret af Den katolske Skt. Bernhard Stiftelse, efter at Cistercienserordenen forlod det i august 2013. Anders Bundgaard, der bor i Nordjylland, står for istandsættelse og ombygning. Kirsten Bundgaard Swift står for indholdet.
“De har købt slottet af et kæmpe hjerte for at åbne et sted, der skal være berigende for alle mennesker. Jeg er sikker på, at det også bliver et aktiv for området”, smiler Rikke Hedman.

Refleksion og fordybelse

Overskriften for alle kommende aktiviteter og tiltag er refleksion og fordybelse.
“Et inspirerende mødested”, forklarer Rikke Hedman.
Det mægtige byggeri, som det gamle slot og kloster jo er, skal nogle steder restaureres, og det bliver således taget i brug i etaper.
Meget vil være klar i foråret 2015, men der vil gå to-tre år, inden alt er færdigt. Noget af det første bliver sandsynligvis den gamle kampestenslænge med tre sale til foredrag, kurser, udstillinger med mere.
På slottet i øvrigt bliver der restaurant, mødelokaler, skulpturpark, musikarrangementer, bibliotek med mere.
Klosteret bliver retrætested, hvor deltagere i nogle få dage eller i længere tid kan trække sig tilbage og opleve den ro, som mange ikke oplever i deres hverdag. Kirken eller hele klosteret kan også lejes til bryllupper eller andre store livsfester. Fem behandlingsrum til massage, samtaleterapi, alternativ behandling bliver også en del af klosteret fremover.

Lokalt og vidt og bredt

Rikke Hedman vil sammen med ejerne skabe et facetteret sted:
“Hvor man på overraskende vis kan blive rodet ind i noget, man ikke havde regnet med. At man ved, at der altid sker noget nyt og berigende på Sostrup.”
De satser på at få skabt rammer, der både vil appellere lokalt og ud i verden.
“Vi vil gerne tiltrække internationalt dygtige navne - både kunstnere, behandlere og foredragsholdere.”
Der er i øvrigt Aarhus-kunstneren Hans Krull, der har designet slottets logo.

null

Publiceret 12 November 2014 12:00

SENESTE TV