Bertel Haarder med opsmøgede bukser under et sommermøde i Sorø. Bertel Haaarder opfandt Sorømøderne, mens han var undervisningsminister, og de er fortsat siden.

Bertel Haarder med opsmøgede bukser under et sommermøde i Sorø. Bertel Haaarder opfandt Sorømøderne, mens han var undervisningsminister, og de er fortsat siden.

Bertel Haarder åbner udstilling i Fjellerup

Folketingsmand og tidligere minister klipper den røde snor

Af
Anette Bonde

Når den næste udstilling med en af de udenlandske kunstnere åbner i Fjellerup, bliver det en politikersaks, der klipper den røde snor. Folketingspolitiker og tidligere minister Bertel Haarder har sagt ja til at åbne Julia Whitney Barnes' udstilling “Byens købmand”, Fjellerup Bygade 7.
Det er et projekt, der omfatter vinduesdekoration, samt muligvis også maling af facaden.

Familiens sommerhus

At Bertel Haarder blev bedt om at åbne udstillingen, er der en rigtig god grund til. Han opholder sig nemlig tæt på udstillingsstedet lige rundt om hjørnet, nærmere bestemt i den stråtækte gård, Møllestien 2. Det er familiens sommerhus, og Bertel Haarder har kommet som feriegæst i Fjellerup flere gange om året i mange år.
Det er hans kones bedsteforældres gård, og familien har dannet et interessentskab, så den nu ejes af fjorten familier.
“Hele familien elsker at komme i Fjellerup. Ikke mindst af familiemæssige grunde, hvor de fjorten fætre og kusiner jo er vokset op sammen og har et fællesskab. Det har de fastholdt.”
Til gården er der en stor have, som blandt an-dre Bertel Haarder er glad for at passe. Jorden er forpagtet ud.

På besøg som skoleknægt

Bertel Haarder nyder også na-turen og landskabet omkring Fjellerup.
“Jeg drøner rundt i omegnen på min mountainbike.”
Han fortæller, at han egentligt var på besøg på gården sammen med sin kommende hustru, allerede da han gik i skole. Faktisk mødte han sin tilkommende ved sin brors og hendes søsters bryllup.
“Så vi er to brødre og to søstre, der er gift med hinanden. Og har tilsammen otte børn, der ligner hinanden på kryds og tværs,” smiler han.

null

Publiceret 24 July 2013 12:00