Stephan Flint kender alle hestene i indhegningen godt.
Stephan Flint kender alle hestene i indhegningen godt. "Om lidt bider den," advarer han på et tidspunkt, hvor en hest er ved at slikke stoffet på reporterens jakke ind i munden.
Foto: Nicole Wolter.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Heste er ikke raketvidenskab

Et nyt medlem pr. uge hos Birgitte og Stephan Flindt på Liltvedgaard, der huser Gl. Estrup Rideklub, og de er ikke bange for at sige tingene ligeud

Af Nicole Wolter

Stephan Flint ruller med øjnene og tager tilløb til at sige sin ærlige mening.

"Tidligere voksede folk op med dyr og havde et naturligt forhold til dem. Det har vi ikke i dag. Derfor kan hestehviskerne tjene penge," siger han tilbagelænet på en spisebordsstol i sin stue, der fungerer som spise- og sovesal, når der er ridelejr på Liltvedgaard i Liltved uden for Auning.

Hestemanden har holdninger, og han tør stå ved dem.

"Ja, nu bliver jeg nok upopulær. Men det handler bare om at have et ordentligt forhold til dyrene og at forstå deres adfærd. De såkaldte hesteviskere gør det til en videnskab, og det er noget pop," konstaterer han og smiler stort.

Nye ejere på gården

48-årige Stephan Flint og hans hustru, 38-årige Birgitte - der er fraværende, fordi hun er på arbejde som skolesekretær - er relativt nye ejere på Liltvedgaard.

Hun er fra Syvveje, og han er fra Sjælland. Hestene er deres kit, og også det, der bragte parret sammen.

"Birgitte var elev hos mig for 15 år siden. Vi har kendt hinanden i mange år, men blev først kærester fornylig. Vi blev gift i sommer", fortæller Stephan.

De to hestemennesker havde en drøm om egen ridegård.

"Da der var mulighed for, at vi kunne få vores eget, gjorde vi det. Det er en drøm, som vi har delt i mange år," siger Stephan.

Efter erhvervelsen af gården tog parret på indkøb - men ikke med indkøbskurv.

"Vi har været ude for at købe heste til formålet. Vi går meget op i, at vi har de rigtige heste, for sikkerheden skal være i top. Det er jo levende dyr, og børnene skal ikke ligge og falde af" siger han.

Det går da også meget godt på Liltvedgaard, hvor Gl. Estrup Rideklub holder til.

De smukke dyr går i indhegninger omkring Liltvedgaard og synes at være i alle størrelser. Foto: Nicole Wolter.
De smukke dyr går i indhegninger omkring Liltvedgaard og synes at være i alle størrelser. Foto: Nicole Wolter.

Nyt medlem hver uge

"Vi havde ridelejr sidste år, og siden da har vi fået et nyt medlem hver uge - og nogle gange to," konstaterer Stephan smilende.

Det har givet ægteparret et fast ugentligt samtaleemne:

"Hver uge siger vi til hinanden: Hvem kommer mon i denne uge?" griner han.

Rideskolen har cirka 50-60 medlemmer. Der er regelmæssige stævner, ridelejr hver sommer, egen skov med ridestier, så man ikke behøver at komme ud på vejene, og skolebussen holder lige uden for døren.

Stephan og Birgitte arbejder meget med selvtillid og motorik.

"Nogle af børnene har motoriske udfordringer eller helt andre udfordringer. Ridning hjælper vanvittigt meget. Børn er generelt for fysisk aktive og har for lidt fornemmelse for deres krop. Det har vi meget fokus på," siger ridelæreren.

Selvtillid er også vigtigt.

"Vi tror på, at det er vigtigt at give både børn og vokse succesoplevelser, der styrker selvtilliden," siger Stephan Flint.

Publiceret: 14. Marts 2011 18:18

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!