Her ses Alice Holst Brask sammen med partiformand og justitsminister Søren Pape Poulsen.
Her ses Alice Holst Brask sammen med partiformand og justitsminister Søren Pape Poulsen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fødselar: En konservativ ildsjæl fylder rundt

Den konservative Alice Holst Brask bliver 80 år

Onsdag 18. april kan Alice Holst Brask fra Grenaa fejre sin fødselsdag, og denne gang fylder hun 80 år.

Alice er født og opvokset i Auning, hvor hendes far var købmand. Han havde købmandsforretning midt i byen i bygningen, hvor der nu i mange år har været radioforretning. Alice blev udlært på Auning Savværk og Tømmerhandel, men hun ville videre, hun ville være lærer.

En lærergerning så man imidlertid ikke på med milde øjne i købmandshjemmet i Auning. Men Alice læste til lærer på Århus aftenseminarium samtidig med, at hun passede hendes arbejde. Alice blev lærer, og hun kom til at virke som lærer i mange år på forskellige skoler, senest i en mangeårig ansættelse på Rosmus Skole på Djursland.

Offentlig ansat og Liste C

En offentlig ansat folkeskolelærer, det var ikke lige det, man på daværende tidspunkt prioriterede højest i Det Konservative Folkeparti, så også her måtte Alice tage en lille kamp. Men hun kom i Folketinget, og når man i dag ser Alice Holst Brask bære grønlandske smykker, så skyldes det mindet om hendes tid som Grønlandsordfører i Folketinget.

Alice Holst Brask har i en årrække været formand for Norddjurs Konservative Vælgerforening, og dermed også medlem af bestyrelsen i Østjyllands Storkreds. I den forbindelse har hun deltaget i utallige møder rundt i såvel regionen som i hele landet. Som delegeret har hun mange gange deltaget i Det Konservative Folkepartis landsråd, hvor hun ofte har været på talerstolen.

Alice har gennem årene siddet i en lang række bestyrelser, hvor hun virkelig har gjort sin indflydelse gældende. Af mange skal blot nævnes enkelte:

Det Mellemkirkelige Råd, Hjerteforeningen, Osteoporoseforeningen, menighedsrådsformand, bestyrelsesformand for Aarhus Seminarium, Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd.

Hun har været med i regionens forum for handicappede, i arbejdsgruppen vedrørende udbygning af Skejby og Gødstrup sygehuse, i initiativgruppen bag Patienternes hus ved Skejby Sygehus, og hun har kæmpet for at finde plads og rum for Ovartaci museet i Aarhus.

“Hvis først Alice har fået en ide eller en plan, så skal hun nok få den gennemført, det lykkes som regel altid. Hun klarer det altid på god positiv og diplomatisk vis og ofte ved hjælp af hendes meget store netværk af venner og bekendte,” skriver Den Konservative vælgerforening i Norddjurs i en pressemeddelelse.

Publiceret: 15. April 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalvisen Folkebladet