Steen Jensen tror ikke på Norddjurs Kommunes udregninger på flygtningeområdet.
Steen Jensen tror ikke på Norddjurs Kommunes udregninger på flygtningeområdet.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flygtninge: Passer tallene eller ej?

Af Søren Andersen

“Flygtninge koster hvert år Norddjurs Kommune 32 millioner kroner.”

Påstanden luftes især af Dansk Folkepartis kommunalbestyrelsesmedlem Steen Jensen hver eneste gang han er i nærheden af en mikrofon ved et valgmøde.

Nej - viser tallene fra Norddjurs Kommune. For Dansk Folkeparti glemmer, at der også følger refusion og indtægter med fra staten - så det rigtige tal i 2016 var 20,2 millioner kroner.

Regnestykket viser nemlig både indtægter og udgifter. Den største udgift er 13 millioner kroner til integrationsydelsen - som

Norddjurs ikke kan slippe for, fordi flygtninge fordeles fra centralt hold til kommunerne. Næststørste poster er 3,8 millioner kroner til modtagerklasser, ligesom det på rådhuset koster 3 millioner at have medarbejdere til at arbejde med integration.

Kommunen kunne have fået endnu flere penge fra staten til området. Men fordi Norddjurs har færre flygtninge end landsgennemsnittet, så reduceres der i tilskuddet.

Steen Jensen - nu har du jo fået tallene fra kommunen. Vil du så bruge dem fremover?

“Nej, for jeg tror ikke på dem. Jeg betvivler kommunens udregninger, for jeg har på lærredet i rådssalen set nogle andre tal, som var højere. Men selv om jeg har bedt om at få dem udleveret efterfølgende, så er de pludselig væk. Det forstår jeg ikke,” siger Steen Jensen.

Publiceret: 15. November 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalvisen Folkebladet

ANNONCER
Se flere