I Counter Strike spiller man i hold – fem mod fem. Derfor er ungdomsskolens lokale også indrettet med ti computere og tilhørende møbler. Foto: Stine Østergaard
I Counter Strike spiller man i hold – fem mod fem. Derfor er ungdomsskolens lokale også indrettet med ti computere og tilhørende møbler. Foto: Stine Østergaard
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Esport: Computerspil er den nye holdsport

Elever fra Marienhoffskolen prøvede sig af som epsortudøvere på Syddjurs Ungdomsskole i valgfagsugen

Af Stine Østergaard
FAKTA

Esport er betegnelsen for den professionelle del af at spille computerspil. Lige som i andre sportsgrene kan man være heldig at komme på kontrakt for et hold, der udbetaler løn til en for at spille, hvis man er god. Her er krigsspillet Counter Strike det mest populære spil.
På Syddjurs Ungdomsskole er det dog på amatørplan.

“Hvor er min W?” “Må vi slå hacks til?" “Du skal vælge nul bots.”

Mange vil måske have brug for en ordbog for at forstå, hvad der foregår i esportrummet i ungdomsskolehuset i Hornslet, hvor lyden af maskingeværer og bombefly mænger sig med grin og koncentrerede blikke. Men eleverne lyder til at have totalt styr på, hvad de laver.

Valgfagsuge med esport

I denne uge er det en flok elever fra Marienhoffskolen, der har fået muligheden for at få et kig ind i esportverdenen. I valgfagsugen har Rune Torp og Jonas Lauritsen begge valgt esport, fordi de godt kunne tænke sig at blive bedre. Og man lærer ikke kun om at blive bedre til selve spillet Counter Strike, men også alt det udenom.

LÆS OGSÅ: Ørum-dreng udlever den amerikanske computerspilsdrøm

“Vi har lært at kaste smokes. Det er røggranater, som man kan bruge som en slags skjold, så modstanderne i spillet ikke kan se en. Men vi har også lært, at man skal spise sundt. Vi har for eksempel fået noget kylling med næsten kun grøntsager til,” fortæller Rune Torp.

“Og linsesuppe, blomkålspizza og advocade-chokolade mousse,” supplerer Jonas Lauritsen.

Det lyder ikke til at være retter, som normalt indgår i computerspilsglade teenagedrenges liste over livretter. Men det smager ikke helt så slemt, som de troede.

“Vi har også lært om økonomien,” fortæller Jonas Lauritsen om undervisningen, der kom vidt omkring.

Der var både Counter Strike undervisning, madlavning, fysisk træning, teambuilding og besøg hos AGF's esportsafdeling.

Foto: Stine Østergaard
Foto: Stine Østergaard

Esport som fritidsinteresse

På Syddjurs Ungdomskole kan man gå til esport tirsdag eller torsdag i Hornslet eller om tirsdagen i Kolind. Det er Counter Strike, som der spilles.

“Esport og er godt, fordi det kan udvikle elever på faglige niveauer også. For det første handler det meget om strategi og kommunikation. Man skal være hurtigopfattende, og de hold, der vinder, er dem hvor kommunikationen lykkes bedst, og man arbejder godt sammen med sit team,” fortæller Thomas Esbøl Nielsen, der er områdeleder for fagundervisning og eftermiddagsklubber på Syddjurs Ungdomsskole.

Det er forhåbningen, at ungdomsskolen også kan starte et hold i Ebeltoft for at få endnu flere unge i kommunen til at få en samhørighed med andre unge med samme interesse.

“En anden god ting ved de her esporthold er, at unge, der normalvis sidder hjemme for sig selv og spiller online, bliver en del af et fællesskab,” siger Thomas Esbøl Nielsen.

Foto: Stine Østergaard
Foto: Stine Østergaard

Holdsport og fællesskab

I “computerrummet” er Marienhoffskolens elever ved at dele sig ind i hold på den gode gamle første- og andenvælger måde som man kender det fra alle andre typiske holdsport.

Kasper Jensen er kaldt ind som vikar til ugens undervisningstimer. Han har spillet Counter Strike, siden det kom frem og har coachet flere mindre esporthold.

“Det er vigtigt, at det sociale er i højsæde. Lige som andre sportsgrene er det få, der slipper gennem nåleøjet og bliver professionelle. Jeg spiller selv fodbold, og det er meget lig en fodboldkamp. Det der med at vinde sammen og tale om bagefter, hvordan spillet gik, og hvad man gjorde,” siger Kasper Jensen.

LÆS OGSÅ: Seriefodbold: Lau Olsen får både tid til fodbold og boksning

Det er noget, som to af denne uges esportudøvere også lægger vægt på.

“Når man er derhjemme taler man jo også sammen gennem skype for eksempel. Men det er ikke helt det samme,” siger Jonas Lauritsen.

“Nej, det er som om det er et bedre fællesskab, når man sidder sammen,” lyder det fra Rune Torp.

Valgfagsugen er slut for denne gang, men til sommer kan man melde sig til en firedages esportcamp i uge 32, som ungdomsskolen står for. Det bliver fra 7. klasseelever til man er fyldt 18. Tilmeldingen åbner snart på ungsyddjurs.dk.

Publiceret: 14. April 2018 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalvisen Folkebladet

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt