Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Ulykke på Molsvej ingen overraskelse

Af Søren Refskou, Gartnervangen 16, Rønde:

"Så skete det, som jeg- og sikkert mange andre - har frygtet i lang tid: Ifølge politirapporten citeret i Adresseavisen d. 21. februar blev en fodgænger kørt ned af en knallert på ”cykel-gangstien langs Molsvej mellem Kirkebakken og Kalø Slotskro”. Resultat: en brækket arm og et brækket ben.

Det kunne være gået endnu værre, for på denne strækning suser racercykler med mere end 40 km i timen ofte ganske tæt forbi de gående på stien. Især ned ad bakken går det stærkt, og de fleste kommer og overhaler de gående ganske lydløst og uden ringeklokke, og der skal ikke mange centimeters slinger i valsen til, før en fodgænger kan blive kørt ned og kvæstet ganske alvorligt.

Problemet er, at stien ifølge skiltningen er forbeholdt cyklister i begge halvdele af stien, men at den bruges meget af fodgængere, som opfatter den som en kombineret cykel-gangsti, som det også fremgår af den citerede artikel i Adresseavisen. På strækningen fra Bjerg-Thomsens vej og ned til Kirkebakken er der ganske vist en fodgængersti på den modsatte side af Molsvejen, som man som fodgænger kan benytte, men den ophører ved Kirkebakken, og man må så over på den anden side af Molsvej for at komme videre ned til Slotskroen, med den risiko at man altså kan blive kørt ned af en forbifarende cykel eller knallert.

Man kan så vælge i stedet at gå ind i skoven forbi Bregnet Kirke for at komme ned til vandet, men når man kommer ud på Molsvej langs vandet, er der ingen anden mulighed for at komme videre langs vandet end at gå på cykelstien. Det gør alle, løbere som mere adstadigt gående.

Hvad er løsningen? At forbyde fodgængere at færdes på dette naturskønne stisystem, så cyklerne kan bruge den som racerbane i fred ? Det mener jeg er en dårlig løsning. Det ville være rimeligt at dele stien op i en venstre halvdel forbeholdt cyklister med tydelig markering på asfalten af dette, trække en fuldt optrukken linie i midten af stien og forbeholde den højre halvdel af stien for fodgængere med tydelig afmærkning af dette, så ingen kan være i tvivl om, hvor man kan gå og hvor man kan cykle. Problemet med knallerter på stien vil jeg ikke forholde mig til. De er faktisk mindre farlige for fodgængere end de lydløse cykler, men om de skal forbydes på cykelstien må sagkyndige afgøre."

Publiceret: 23. Februar 2017 13:57

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere