Kommunalvalg 2017
Rita Stokholm Vinding - kandidat til ældrerådet i Syddjurs
Rita Stokholm Vinding - kandidat til ældrerådet i Syddjurs
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Passer pengene, når ældre mennesker motionerer?

Af Rita Stokholm Vinding, kandidat til Ældrerådet i Syddjurs:

Ældrerådsvalg i Syddjurs:

Valget finder sted tirsdag  21. november 2017, hvor der er ældrerådsvalg af 11 medlemmer til ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Alle, der er født den 21. november 1957 eller tidligere har stemmeret, ligesom man også kan stille op som kandidat.

Endelig skal man have fast bopæl i Syddjurs Kommune.

“Jeg anbefaler det kommende byråd at prioritere forebyggelse på alle områder. For den ældste del af befolkningen kan den frie tid efter arbejdslivets ophør blandt meget andet bruges til at motionere. Derved er der større sandsynlighed for at tidspunktet for sygdom og svækkelse udskydes. På nogle områder er priserne for at dyrke motion temmelig høje, så byrådet kunne starte med at se på priserne for at dyrke forskellige former for motion rundt om i kommunen og i den forbindelse indtænke tilskud til idræt og motion. Der er også den gode gratis motion i naturen. Her anbefaler jeg, at byrådet sørger for at stier er fremkommelige og sikre at færdes på.

Det er godt at se, at Syddjurs Byråd i budgettet for 2018 prioriterer forebyggelse inden for Sundhed, Ældre og Social. Byrådet vil forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser. Der afsættes også penge til at forebygge livsstilsrelaterede sygdomme og til at fremme lighed i sundhed. Det er vigtige prioriteringer, som kan medvirke til at den enkelte ældre ikke udsættes for genindlæggelser og i det hele taget mindsker risikoen for sygdom.

Det bliver spændende at få indflydelse på og se, hvordan forebyggelsen udmøntes, for forebyggelse er meget andet end at undgå genindlæggelser. Det handler om, at der er mulighed for motion for alle aldersgrupper, herunder den økonomiske mulighed. Der er mulighed for vedligeholdende træning og aktivitet for personer med vurderet behov.

For pensionister og efterlønnere er der mulighed for motion i form af selvtræning på lokale centre, når man har betalt sit kontingent for at benytte dagcentertilbud. Det er god og relativ billig motion, men på tider, som en del ældre formentlig ikke finder attraktive. Mange i alderen 60+ dyrker forskellige former for motion i idrætsforeninger og andre steder til relativt høje priser. Jeg har den opfattelse, at det ikke skal være økonomi, som forhindrer ældre i at motionere.

Derfor vil jeg arbejde for, at priserne for at motionere bliver sat under lup, herunder priser for og tilskud til pensionister. Derudover vil jeg undersøge, om stier i naturen er tilstrækkelig fremkommelige og sikre at færdes på og arbejde for at gøre noget ved det, hvis det ikke er tilfældet.”

 

Publiceret: 11. November 2017 22:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalvisen Folkebladet

ANNONCER
Se flere