Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Hvad skal skolebørn i Syddjurs med en iPad?

Af Nicolai Hedegaard, Kalkværksvej 9, 8444 Balle:

“Kære lærere og byrådspolitikere i Syddjurs.

Alas.. dagen er kommet, hvor min yngste skal have udleveret en iPad.

Indrømmet, mine børns skolestart begyndte på en friskole. Min kone er rundet af en friskole og havde let ved at overtale mig, da der pludselig var en ledig plads til poden. Skolen var fantastisk, men alligevel gik jeg rundt med en kedelig følelse af, dels at svigte folkeskolen og dermed os alle, og at mine børns skolegang foregik i en lidt for privilegeret boble. Da min svigerinde tilmed begyndte at arbejde som folkeskolelærer på den lokale skole, var vi klar til skoleskift. Alle tre unger går nu på Rosmus skole – og det på både godt og ondt.

Da byrødderne besluttede sig til, at alle skolebørn i Syddjurs skulle udstyres med en iPad, var jeg ikke jublende. Alle ved jo, at salig Steve Jobs aldrig kunne finde på at give sine unger en? Men der var en så jublende stemning om tiltaget, at al kritik var håbløs. Historien gik allerede, om ham den ene tåbe som formastede sig til at spørge kritisk til formålet med at udstyre skolebørnene med en sådan gadget.

Nu er der gået et par år eller mere med iPads på skolerne. Går det godt? Er iPaden pengene værd? Bruger lærerne den i undervisningen? Jeg ved i hvert fald, at den bliver brugt til Facebook, Snaps og You Tube, både herhjemme og i skoletiden. Måske er den slet ikke et plus i undervisningssammenhæng? Måske er det endda blevet sværere for lærerne at fastholde elevernes fokus? Taler I om det på lærerværelserne? I byrådet? Er der evalueret på projektet?

På onsdag skal min yngste have udleveret sin personlige iPad. Hun er seks år, og som alle børn i den alder er hun fantastisk nysgerrig og helt utroligt opfindsom. Hun laver de fineste måltider af jord og blomster, flotte huse af gamle papkasser og de vildeste kunstværker med farver eller papir. Og det sker helt af sig selv, hun er nemlig den sidste i flokken, så hun bliver ikke i samme grad som drengene belastet med forældrenes gode intentioner.

Men hun er selvfølgelig også betaget af iPadens muligheder, de to storebrødre har jo hver deres, så hvis der er lejlighed til det, spiller hun ligesom andre børn, indtil hun segner eller tisser i bukserne.

Hvad skal hun med en iPad?”

Publiceret: 30. April 2017 15:38

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt