Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Akutberedskab - selv en lille forbedring er at foretrække

Af Eigil Holm Nielsen, Regionsrådskandidat for SF:

"Mulighederne for at få en ny udrykningslæge på Mols Helgenæs rykker nærmere.

Nu er der opbakning fra 1. næstformanden i Regionsrådet Anders Künau og et socialdemokratisk medlem af Regionrådet bosiddende i Århus, Birgitte Svenningensen, og her til sidste er der kommet opbakning til genetablering af udrykningslægen på Mols og Helgenæs fra den lokale kandidat i Socialdemokratiet, Linda Brask og Venstres Carsten Kissmeyer fra Ikast. Det er rart at se, at en af de lokale kandidater efter opfordring er kommet på banen, og det skal Linda Brask have tak for. Nu håber jeg velvilligheden varer ved også efter regionsvalget, uanset om de bliver valgt ind eller ej.

Sagen har nu været behandlet i Regionens forretningsvalg. Indstillingen fra forvaltningen har været, at den nuværende mulighed med en hospitalslæge, der er bosiddende i området ikke kunne anbefales, blandt andet fordi han ikke var i området i et tilstrækkeligt tidsmæssigt omfang.

Heldigvis har udvalget nu udskudt sagen, så man kunne få yderligere oplysninger om lægens muligheder og kvalifikationer.

Når man ser på, hvad en genopståen af udrykningslægen kan nytte, så skal man sammenholde de udrykninger, der var i 2015, nemlig 44 gange med de tilfælde 112 hjælperne har været kaldt ud, nemlig 2 gange. Jeg formoder, at de 42 gange 112 hjælperne ikke var tilkaldt, var sygdomsproblematikken udenfor det område 112 hjælperne kunne bistå med, nemlig hjertestartning og skadeforebyggelse ved hjertestop.

Ophøret af udrykningslægen pr. 01.12.2016 har altså givet en forringelse af akuthjælpen i 42 tilfælde i 2015 niveau. Så hvis den nye læge kun kan være tilstede på Mols Helgenæs i halvdelen af de 42 tilfælde, så er det jo alligevel en betydelig forbedring af akutberedskabet.

Så en lille forbedring af akutberedskabet er at foretrække i forhold til status quo."

 

Publiceret: 09. Februar 2017 11:41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere