Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen
Britt Bager. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: To nye aftaler tilgodeser børn og unge på Djursland

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, Djurs-kredsen:

“Alle børn og unge fortjener trygge rammer i dagligdagen, og det bedst mulige afsæt for at kunne skabe et godt liv. Det er der bred politisk enighed om.

Men desværre ser vi i dag børn, der allerede i 6-årsalderen er to år bagud i kompetencer i forhold til deres jævnaldrende, og unge, der hverken kan læse eller skrive på et acceptabelt niveau, når de går ud af folkeskolen. Det er ikke godt nok. Derfor investerer regeringen i de her uger yderligere i børne- og ungeområdet – senest med to aftaler, der også tilgodeser børn og unge på Djursland.

For det første har vi afsat 580 millioner kroner til en børnepakke, der blandt andet skal sikre flere pædagoger i daginstitutioner med mange udsatte børn og et kombinationstilbud til forældre med skæve arbejdstider, så de får mulighed for tilskud til privat pasning. Med flere pædagoger sikrer vi, at børn med svage sociale og faglige kundskaber også udvikler sig, og med de fleksible pasningsmuligheder forsøger vi at lette hverdagen for de forældre, der har vanskeligt ved at få passet deres børn.

For det andet har vi afsat 500 millioner kroner til en skolepulje, der skal tilskynde 120 udvalgte folkeskoler til at reducere andelen af fagligt svage elever – pengene bliver nemlig kun udbetalt, hvis skolerne formår at løfte opgaven.

For Djurslands vedkommende er der tale om fem skoler, bl.a. Ørum Skole i Norddjurs Kommune og Kolind Centralskole i Syddjurs Kommune.

Baggrunden for puljen er, at vi i dag ser alt for mange unge forlade folkeskolen uden at kunne læse, skrive eller regne på et niveau, der gør dem i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Det er vi nødt til at rette op på, for de nødvendige faglige forudsætninger er afgørende for de unges fremtid.

Med begge aftaler understøtter vi derfor det budskab, som ikke kan gentages ofte nok: Vi skal sikre, at alle børn og unge får de bedst mulige forudsætninger for at kunne skabe et godt liv.”

Publiceret: 11. Maj 2017 12:54

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt