Mads Nikolajsen (SF)
Mads Nikolajsen (SF)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Praktikdag på Kattegatskolen gav et par idéer

Af Mads Nikolajsen, Norddjurs Kommunalbestyrelse (SF):

“Skoleelever skal blive så dygtige som de kan. Det er en vigtig del af folkeskolereformen. Vi kommunalpolitikere skal også blive så dygtige som vi kan! Derfor var det lærerigt at være i praktik på Kattegatskolen på Skolebakken i Grenaa. Den har 0.-6. klasse samt skolefritidsordning. Desuden har Kattegat-skolen nu fået en rigtig god nabo:

Daginstitutionen Stjernehuset.

Jeg mener, jeg kender folkeskolen ganske godt. Alligevel var der meget nyt. Jeg fulgte 2.B og én lærer dagen igennem: Positivt at opleve hvordan forskellige elever udfordres – hver på deres niveau. Tænk at klassen i dansk arbejder med boganmeldelse – i småskala forstås – så tidligt.

Tilfældigvis var min praktikdag også test-dag i dansk. Test kan give mening i forhold til den enkelte elev. Men test tager tid og fokus. Test er ikke Gud – test er ikke en seriøs måde at sammenligne skoler på. Godt at opleve, at trivsel vægtes tid og fokus på Kattegatskolen.

Som lærer på en ungdomsuddannelse (Grenaa Gymnasium) har jeg mulighed for at vælge en del af min arbejdstid selv. Det under jeg også folkeskolens personale.

Tak for en inspirerende dag på skolen til børnene i 2.B, til lærer, personale og ledelse.

PS: Idé til overvejelse:

Børn i Stjernehuset skal kunne fortsætte på Kattegatskolen fra 0-klasse, hvis forældrene vælger det. Uanset skoledistrikt. Så også Grenaa by kan få ”Børnebyens” kvaliteter med tæt samspil på Skolebakken mellem dagpasning i Stjernehuset og Kattegatskolen.”

Publiceret: 05. Maj 2017 16:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt