Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Polen tager mere hensyn til deres borgeres helbred end Danmark

Af Ulf Harbo, Enhedslisten, Norddjurs Kommunalbestyrelse:

De engagerede borgere i vores kommune bliver ved med at oplyse om faren ved at opstille kæmpevindmøller tæt på beboelse.

Senest har vi i kommunalbestyrelsen fået tilsendt en rapport, der viser, hvorledes Polens "Statens Institut for Folkesundhed" forholder sig til de helbredsgener mange mennesker, der bor tæt på Kæmpevindmøller, risikerer at få.

instituttet anbefaler at:

"indtil der er udviklet en passende metode til at evaluere virkningen af industrielle vindmølleparker på menneskers sundhed, en afstand på mindst 2 km, fra vindmølle til beboelse. Den anbefalede værdi ligger til grund for den kritiske vurdering af publicerede forskningsresultater i previwed tidsskrifter inden for alle potentielle risikofaktorer for gennemsnitlige afstande sædvanligvis i intervallet 0,5-0,7 km, der er typiske resultater af beregnede afstande for at opfylde gældende grænseværdier(dBA), (eks. ændringer som følger pulsen / tonale / karakteristisk moduleret støj)."

Det gør instituttet først og fremmest, fordi de vurderer, at der:

"i en afstand på 1,4 til 2,5 km er der en sandsynlighed for søvnforstyrrelse (i gennemsnit fra 4 procent til 50 procent af befolkningen, hvor støjen er 30-45 dBA)"

 og at: 

"Ved hensyntagen til støjniveauet af lavfrekvent- og infralyd skal afstanden være 1,5-3,0 km."

Til sidst i udtalelsen står der desuden, at Instituttet tog "hensyn til den anbefalede afstand fra møller til beboelse, som anbefales af både eksperter, forskere og offentlige myndigheder i verden (sædvanligvis i området 1,0-5,0 km). "

Tænk sig, at Polen tager mere hensyn til deres borgeres helbred end vi gør i Danmark.

Det er da overaskende. Eller er det ?

Endnu en gang tak til kommunens engagerede borgere for at sætte sig ind i området og forsøge at oplyse kommunalbestyrelsen om de risici, der er ved at tillade kæmpevindmøller tæt på bebyggelse."

Publiceret: 14. Marts 2016 14:34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere