Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Nyt tiltag i Toubro Børneby og gode værdier

Af Ina Thers, Århusvej 224, 8570 Trustrup:

“Ved skoleårets start i august 2016 indførte Toubro Børneby valgfag for 0. til 6. klasse hver mandag eftermiddag. Eleverne har haft mulighed for selv at vælge valgfag efter interesse og i løbet af skoleåret kan man prøve 3 valgfag.

Sammensætningen af valgfag tager hensyn til alle typer af elever. Hvis du ønsker tid og ro til at fordybe dig i en god bog eller ønsker hjælp til lektierne, så er “Toubrocaféen” det rette valg. Her kan du desuden lære at spille forskellige kortspil. Der er fokus på at lave en god og hyggelig stemning.

For de elever, som elsker at spille på computer og gerne vil prøve at lave sit eget spil er valgfaget “Programmering” et hit. Eleverne arbejder med robotterne Dash og Dot samt flere andre programmeringsrobotter. De lærer teorien bag programmering og prøver selv at lave små spil.

For de elever, som har ekstra energi, som skal brændes af, kan valgfaget “Parkour” anbefales. Her får man pulsen op, sved på panden og bliver udfordret. Eleverne får lov til at opleve succes med nogle af de ting, som de ikke troede, at de kunne i forvejen. Der startes ud med lette øvelser og baner, som senere i forløbet bliver mere komplicerede.

Valgfaget “Relationer - Venner på tværs” er med til at styrke det gode sammenhold der er på tværs af alle klasser. Her kan man alt afhængig af vejret lave bål, bygge huler, lege inde/ude, spille spil og meget andet. Fokus er at opbygge gode relationer på tværs af klasserne og rumme hinandens forskelligheder.

Hvis du kan lide at hamre og save, så er “Snedkerværkstedet” lige noget for dig. Her leder skolens pedel, Kurt slagets gang og du kan lave alt lige fra fuglekasser til et spækbræt.

Eleverne har taget valgfagene til sig og ser frem til mandag eftermiddag. Jeg har to drenge, som går i hhv. 1. og 4. klasse i Toubro Børneby og de kommer glade hjem hver mandag og fortæller, hvad de har lavet til valgfag. Den ældste har haft programmering siden sommerferien og kan allerede nu selv lave små spil, og elsker at kode robotterne Dash og Dot til at udføre forskellige ting.

Den yngste har både prøvet parkour og relationer - venner på tværs. For de små klasser er fysisk aktivitet en mandag eftermiddag guld værd. Tænk at kunne udfordre sig selv med baner i skolens gymnastiksal, bygge huler og lave bål i skoletiden.

Som forælder til børn i Toubro Børneby oplever jeg, at det er et sted med nærvær og omsorg. Hele børnebyens personale gør deres for, at vores børn får en god og tryg hverdag. Hvis der opstår behov for akut lægehjælp kører skolens sekretær Tina barnet til behandling og er ved barnet, indtil forældrene kan tage over.

Hvis et barn ved en fejl kommer til at tage skolebussen hjem til et tomt hús eller kommer for sent ud til skolebussen efter skole, kører skolens inspektør gerne i egen bil og enten henter eller afleverer barnet.

Vores ældste søn tabte engang nøglerne til huset på vej til skole. Hele klassen gik sammen med klasselæreren fra skolen til vores hjem i Trustrup og tilbage igen for at lede. Det kalder jeg omsorg og sammenhold.

Skolens pedel Kurt mødte ind i juleferien og hjalp de ældste elever med at blive færdige med julegaverne til familien i værkstedet/sløjdlokalet.

Som pendlerfamilie værdsætter vi disse værdier og tiltag højt. Vi ved, at vores børn er i trygge hænder i børnebyen og er ikke bekymrede over, at vi er en times kørsel væk fra vores børn i dagligdagen.

Vi håber, at flere familier får øjnene op for, hvilket dejligt sted Toubro Børneby er.”

Publiceret: 02. Marts 2017 11:51

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Lokalvisen Folkebladet
Seneste
Lokalvisen Folkebladet
Mest læste
Lokalvisen Folkebladet
112