Else Søjmark (S)
Else Søjmark (S)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Norddjurs: Hygge, liv og aktivitet i Grenaa Midtby

Af Else Søjmark (S), formand for Kultur og Udviklingsudvalget, Norddjurs Kommune:

“Hygge og liv i Grenaa Midtby er prioriteret højt, når fornyelsen af Rådhuspladsen og området foran Arresten er klar til åbning april/maj 2018. Vi kan glæde os til endnu bedre plads og mulighed for aktivitet og hygge i Midtbyen.

Indtil da kan vi her i foråret og sommeren nyde blomster og møbler på Rådhuspladsen - og som sidste år masser af aktivitet. Der skal også være information, skilte eller bannere, så borgere og gæster konkret kan se og læse om, hvad det er vi kan glæde os til i 2018.

Pladsen foran Rådhuset åbnes ud mod Mogensgade, der lukkes for trafik forbi Rådhuspladsen. Området kan her fremover benyttes i sammenhæng med pladsen foran Arresten, hvor Skulpturen Ofrende nu står. Skulpturen opmagasineres til vi i 2018 i samråd med borgerne vil tage stilling til statuens fremtidige placering.

På området foran Arresten vil der blive mulighed for udeservering. Og på Rådhuspladsen anlægges en skål med et smukt springvand. Skålen kan også bruges til aktivitet og leg. Der skal kunne sættes en bundprop i Skålen og etableres en midlertidig scene overdækket med sejl. Planen er desuden, at scenen skal kunne udstyres med fleksibelt gulv, der også kan anvendes til dansegulv. Finansieringen af scene og gulv er ikke på plads.

De smukke platantræer på Rådhuspladsen bevares i videst mulig omfang, og udtyndes med forsigtighed samtidig med, at der etableres hyggeområder med faste møbler. Møblerne placeres på gode solsteder og steder med mulighed for læ, skygge og tørvejr, så det året rundt er muligt at finde et godt sted at opholde sig. Træerne ud mod Mogensgade fjernes som led i den sammenhængende plads, der skabes.

I takt med at Mogensgade lukkes, er der behov for flere parkeringspladser. Socialdemokraterne arbejder for, at dette er på plads til åbningen i foråret 2018 og også for, at toilettet i midtbyen får en tiltrængt renovering. Og hvis muligt på sigt gerne udvides til to toiletter.

De forskellige faser af byfornyelsen, udover den omlægning af Rådhuspladsen der nu er i gang, kan realiseres i takt med, at der skaffes ekstern finansiering. Yderligere information om byfornyelsen kan ses på http://grenaadenlevendeby.norddjurs.dk/

Alle er til enhver tid velkomne med spørgsmål eller bemærkninger til fornyelsen af Grenaa Midtby.”

Fakta

  • Videre politisk proces jf. KB 14/3:
  • Marts - maj 2017 Projektering + udbudsmateriale udarbejdes
  • Maj - juni 2017 Prækvalifikation, udbudsperiode og licitation
  • Juni - august 2017 Godkendelse af vinderen af licitationen KUU 19.06.17;ØK 08.08.17 og KB 22.08.17
  • September 2017 Kontraktforhandling mm
  • oktober 2017 - april 2018 Anlægsperiode (afhænger af vejrlig)

 

Publiceret: 26. April 2017 09:04

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt